Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Alex Oynamalı, Hem de Santrafor Olarak

Alex Oynamalı, Hem de Santrafor Olarak
 

  • Bence oynamalı. Hem de santrafor olarak oynamalı.
  • Alex koşan bir futbolcu değil. Alex mücadele eden bir futbolcu değil. Ama Alex son derece zeki bir futbolcu. Skorer bir futbolcu Alex. Ne zaman ne yapacağı belli olmayan, golü yoktan var eden bir futbolcu.
  • Aykut Kocaman muhtemelen Alex’i yedek soyunduracakmış. Umarım böyle bir yanlış yapmaz. Alex koşmuyor olabilir, mücadele etmiyor olabilir ama Alex takıma inanılmaz düzeyde özgüven veriyor.
  • Aykut Kocaman, Tabzonspor maçına bakarak aynı onbiri sahaya sürerse maçı kaybetme ihtimali oldukça yüksek olur. Trabzonspor maçı belirleyici bir maç değildir. Zira Trabzonspor futbol oynamak için çıkmamıştı sahaya. Sadece rakibini kırmak, oynatmamak üzerine sahadaydı. Bu gibi bir oyun düşüncesine sahip takımlar, maalesef ki maçı kaybediyor. Nitekim Trabzonspor maçı da bu iddiamızı doğrulamakta…
  • Fenerbahçe’nin hemen hemen sahaya süreci onbir şekillenmiş durumda. Sabahleyin NTV’nin spor haberlerinde böyle bir haber vardı. Aynen Trabzonspor maçındaki onbir sahaya çıkacakmış. Belki Dia’nın yerine, Mehmet Topuz’u sahaya sürme ihtimali varmış Akut Kocaman’ın. Tümüyle yanlış bir karar olur. Bu maçta Mehmet Topuz oynamalı ama Dia’nın yerine değil, Selçuk’un yerine oynamalı. Zira Selçuk, maç içerisinde çok hata yapan ve rakibini sürekli olarak faul ile durdurabilen yavaş ir futbolcu. Yani bu maçın adamı değil. Oysa Mehmet Topuz hem topu kullanabilen, hem de güçlü bir fiziğiyle ikili mücadelelerde etkili olan bir orta saha oyuncusu.  Hele ki bir de Mehmet Topuz’u orta göbekte oynatırsa Aykut Hoca, daha iyi verim alır bu futbolcudan.
  • Galatasaray’la, Kadıköy’de oynanan lig maçını hatırlayın.
  • Alex ikinci golü atmış ve o golü yoktan var etmişti. Peki o maçı neden alamadı Fenerbahçe? Geriye çekildiği için. Doğru dürüst bir atak yapmadığı için… Rakibine sahayı bıraktığı için… Ve sonuçta, Galatasaray hiç de hak etmediği bir şekilde iki gol atmış, beraberliği yakalamıştı. Demek ki, Fenerbahçe defans yapacak bir takım değil. Fenerbahçe sürekli rakibinin üzerine gitmeli ve rakip Fenerbahçe’ye önlem almak için çaba sarf etmeli. İşte tam da bu nokta da Alex, varlığıyla rakibinin en az iki oyuncusunu kendi başına dikebiliyor. Bu özellikte ki bir futbolcu bu maçta yedek bırakılır mı? Diğer taraftan Dia… Elinde bu denli hızlı bir futbolcu var ve sen bu futbolcuyu bir şekilde harcıyorsun. Önüne aldığı her topu direk kaleye götüren bir futbolcu böyle bir maça yedek çıkartılır mı?
  • Bu gün Fenerbahçe ligi 9 puan geriden bitirdiyse bunda Aykut Kocaman’ın payı büyüktür. Elindeki bu hücum gücünü doğru kullanmadığı için.
  • Evet, benim yarınki Galatasaray maçı için önermiş olduğum onbir bellidir. Bu onbir maçı rahatlıkla alabilecek güce sahiptir. Kalede Volkan… Geride Gökhan, Ziegler, Yobo, Serdar… Orta alanda Emre, Baroni, Mehmet Topuz, Stoch ve Dia… İleride Alex…
  • Galatasaray’da sevindirici bir gelime oldu tabii.
  • Fatih Terim sahada, takımının başında olacakmış. Bence bu maç için böyle bir kara verilmiş olması son derece doğru. Yani cezanın ertelenmesi… Ki bu yasa ve yönetmeliklerde mevcutmuş. En azından bu husus bir polemik konusu olmaktan çıkmış oldu. Ayrıca Baros’un yedek kalması hususu… Fenerbahçe adına olumlu bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Zira Baros, Galatasaray’ın en tehlikeli futbolcusu. Necati’nin santrafor olarak oynuyor olması Fenerbahçe açısından olumlu bir gelişme.    
 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..