Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

Alex'ten fazlası var eksiği yok: Selçuk

Alex'ten fazlası var eksiği yok: Selçuk
 

Güzel bir geceydi Galatasaray için. Antalyaspor karşısında alınan 4-0'lık galibiyet, çarşamba günü oynanacak Şampiyonlar ligi maçı öncesi iyi bir moral oldu.

Galatasaray maçı 4-0 kazandı ancak 1. ve 2. goller arasında geçen 35 dakika boyunca Antalyaspor oyunu domine eden taraftı. Galatasaray teknik heyeti buna dikkat etmeli. Bu geri yaslanma duygusu Galatasaray'ın özellikle 2010-2011 sezonundaki en büyük hastalığıydı ve o sezon Galatasaray öne geçtiği hemen her maçta gol yedi.

2. gol ve ardından rakibin 45. dakikada 10 kişi kalmasıyla maç koptu. Bundan sonraki dakikalarda daha çok Florya'da yapılan bir hazırlık maçı havasına büründü. Galatasaray ne zaman istese o zaman vitesi büyüttü. 

Maç 3-0'a geldiğinde Antalyaspor kalecisi Ndjock'un -argoda- kova olduğunu düşünmüştüm. Bence Galatasaray'ın 2. (Amrabat) ve 3. (Burak) gollerini daha iyi bir kaleci kurtarırdı. Ancak maçın ilerleyen dakikalarında yaptığı kurtarışlar mükemmeldi. 75 ve 79. dakikalar arasında üstüste sırasıyla Yekta, Amrabat ve Burak'ın  pozisyonlarında nefis kurtarışlar yaptı. Daha sonrasında da en az 4 önemli kurtarışı hanesine yazdırdı.

Hakem Yunus Yıldırım oyunun genelinde iyiydi ancak İsaac'a gösterdiği kırmızı kart bence ağır bir karardı. İsaac'ın o pozisyonda kaleci Muslera ile alakası bile yoktu, tamamen topa odaklanmıştı ve Muslera'nın ayağına basan normal koşu adımıydı. Ancak kırmızı kart olmasaydı da Antalya'nın maçı 2-0'dan çevirebileceği bir oyun yoktu sahada.

Galatasaray, Umut, Elmander ve Burak'la pek gol sıkıntısı çekmeyecek gibi görünüyor. Elmander çıkıyor ancak yerine giren Burak onu hiç aratmıyor. Umut deseniz adeta bir son vuruş ustası oldu ve hava toplarında çok iyi. Ancak orta saha ile defans arasındaki mesafenin çokluğu ve oluşan derin boşluklar daha zor maçlarda Galatasaray'ın canını sıkabilir.

Cris oyunda pek sırıtmadı ancak süper bir defans oyuncusu dedirtecek pozisyonlar da gelişmedi. Oyunu biliyor ancak hızı konusunda net bir şey söylemek mümkün değil.

Eboue, Semih ve Amrabat oldukça iyi oynadılar. Ancak bence maçın adamı Selçuk'tu.

Selçuk orta sahayı toparladı, oyunu sakinleştirdi, yardımlaştı, geride kademelere girdi, top çaldı, koştu, nefis paslar çıkardı. Yekta, Umut ve Burak'a attığı mükemmel topları gol yapabilselerdi sadece bu akşam asist kralı olurdu. Ayağına aldığı her top tehlike olduğu gibi, oyunun her iki yanını oynuyor. Alex'ten fazlası var eksiği yok.

Futbol bilgisine ve teknik direktörlüğüne çok inandığım Abdullah Avcı'ya selam olsun.

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..