Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '15

     
    Kategori
    İnternet
     

    Alexa Rank Nedir?

    Alexa Rank Nedir?
     

    Alexa, Amazon‘un web kullanıcılarına sağlamış olduğu bir sayaç ve sorgulama hizmetidir. Alexa, google’nin kendisine referans aldığı nadir sitelerden biridir. Bir diğeri için Bkz. Dmoz
     
    Alexa sayesinde sitenizin dünya ve ülke sıralamasındaki tıklanma ve sorgulanma durumunu öğrenebilir ve sıralamada nerede olduğunuzu görürsünüz. Örneğin benim sitem www.dijitalkatip.com alexa dünya sıralamasında 1.354.808. sırada ve Türkiye genelinde ise 17.435. sırada yer almaktadır. Peki bu sıralama ne anlama geliyor?
     
    Bu sıralamaya bakarak şunu söyleyebiliriz, Siteniz tıklanma ve kullanıcıya ulaşma açısından diğer sitelerin arasında hit bakımından bu merkezdedir. Mümkün olduğunca insanları sitenizi ziyaret etmesini sağlayarak bunu daha aşağı çeker ve sitenizi sıralamada yükseltmiş olursunuz.
     
    Aleca Toolbar Nedir?
     
    Alexa toolbar, sitelerin değerlerini oluştururken daha sağlıklı ve net bilgiler alabilmek adına programladığı bir uygulamadır ve bu program sayesinde gerçek kullanıcıların siteyi ne kadar takip etiğini ve kullandığının analizini çıkarır.
     
    Mutlaka alexa toolbarı kullanmanızı tavsiye ederim. Özellikle kendi sitesini seo anlamında idare etmeye çalışan arkadaşlar bunu değerlendirmelidir.
     
    Toplam blog
    : 1
    : 159
    Kayıt tarihi
    : 09.04.15
     
     

    Grafik Tasarım, Güzel Sanatlar Fakültesi Freelance Grafik tasarım ve Matbaa&Ajans Afiş ta..