Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '12

 
Kategori
Tarih
 

Alfabemiz neden değiştirildi?

Alfabemiz neden değiştirildi?
 

Alfabemizi neden değiştirdiler?


Hep düşünmüşümdür ve hala daha da bazı konuları düşünmekteyim. Çünkü meseleleri sağlam bir zemine oturtamadım. Okuduğumuz veya okutulan tarihte parçalar bir türlü yerine uymuyordu.

Osmanlı tarihini okurken, Osmanlıyı o devrin en gelişmiş süper devleti olarak okuruz ve yere-göğe sığdıramayız. Ancak iş cumhuriyet tarihine gelince de Osmanlıyı yerlere batırırız hatta ihanetle suçlarız. Yeryüzünün en karanlık yönetimi diye nitelendiririz. Bu ne büyük bir çelişkidir?

Bunu bize kim ve kimler yaptırıyordu? Bizi kimler tarihimizden kopartıp geleceğin adresini gizletiyordu?!

O gün Osmanlı, dünyanın süper gücüydü. O gün Osmanlı, dünya devletlerinden birkaç yüzyıl ilerideydi. Bunlar o günün gerçekleriydi. Bunun yadsınacak ve inkâr edilebilecek iç bir yanı yoktu.

Dünya savaşlarından sonra yeni Osmanlı (Türkiye Cumhuriyeti) kurulurken birileri öyle bir oyun oynadı ki, bizi sıfırdan başlattı. Bunun için de yazımızı değiştirdiler ve bizi tarihimizden ve hepsinden önemlisi bilimimizden kopardılar. Bilimimizden çalabildiklerini çaldılar ve silebildiklerini de sildiler. Birkaç yüzyıl ileride olduğumuz ülkelerden birkaç yüzyıl geriden, yeniden, sıfırdan başlattılar. Yeni nesilleri hem bilimimize ve hem de tarihimize küfrettirdiler. En iyi ne varsa hepsini Avrupalıya yüklediler ve avrupalıya mal ettiler. Bizler bilimde, sanatta, teknolojide, astrolojide vs. ne varsa hiçbir çalışma yapmamışız ama hepsini ve en iyisini hep avrupalı yapmış dediler. Bizi batıya köle ettiler. Bizi aşağılık kompleksine soktular.

Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti kuruldu dediler ama 80 yıl dır bir adım çağdaşlaşamadık. Hep sömürüldük ve hep olduğu yerde saydık/saydırıldık. Kim kandırdı bizleri?

Ama artık yalanlar tek tek ortaya çıkmaya başladı. Osmanlı, yüzlerce yıl avrupalıdan ileride iken, bizi sıfırdan ve avrupanın yüz yıl gerisinden başlatanlar kim/kimlerdi? Bunun hesabını soruyorum.

Yazımızın değiştirilmesinin asıl sebebi işte buydu.

Arap harfleri bugün bize, latin harflerine alıştığımız için hoş gelmiyor. Arap harfleri ilerlemeye, çağdaş olmaya, teknolojimizin gelişmesine engel mi oluyordu? Bir de Çin alfabesine, Jepon alfabesine bakınız. Hangisi daha zor dersiniz? Jeponya veya Çin, alfabelerini değiştirmediler, geri mi kaldılar? Oysa arap alfabesi dünyada sesleri en iyi ve tam olarak şekillendirebilen tek alfabedir.

Biz, arap alfabesinde kalsaydık, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu zaman, teknoloji de ve sanatta Osmanlının kaldığı yerden devam etmiş olacaktık. Bu da demektir ki; bugün gerisinde kaldığımız ülkelerden birkaç yüzyıl daha ileride olmuş olacaktık.

Cumhuriyetin kuruluşunda bunu fark edenler vardı ama içimizdeki hainler sayesinde onları bir şekilde hallettiler ve susturdular. Sanayimizi de çökerttiler. Yine soruyorum; Mustafa Kemal’i kim kandırmıştı? Büyüklerimden duyduğuma göre; Enver Paşa ile Bekir isminde biri imiş. Şerefli tarihçilerimize büyük görev düşüyor.

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..