Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '16

 
Kategori
Güncel
 

Algı operasyonu yapmayın...

Algı operasyonu yapmayın...
 

Algı operasyonu yapmayın...


Fani dünyada değişmeyen tek şey ölüm!

Keşke, hayatta hiç keşke demek zorunda kalmasaydık... Bazen ağlar, bazen güler, bazen yaşadıklarımıza, bazen de yaşıyamadıklarımıza üzülür, hüzünleniriz. Keşkelere yükleriz yükü. Aslında yaşadıklarımızı da, yaşayamadıklarımızı da kendimiz belirleriz. Hayat kocaman bir hiç ve en son ölüm gelir ona da erken deriz. İnsan ne ederse kendine eder, sorsan suçlu ya hayattır ya da kader.

Her şeyi iki kişilik düşünüp, önce karşımdaki mutlu olsun diyenler, sonrasında yaşanan acılar ve yalnızlık tek kişiliktir bunu unutmayın. Ve hayatınızı yokluğunuzu bile fark etmeyenlerle değil, varlığınızdan mutlu olup, iyi ki varsın diyenlerle doldurun...

Kendini yargılamak başkalarını yargılamaktan daha zordur. (Küçük Prens)

İnsan her zaman hatırlayarak kendisini cezalandırır, unutarak da karşısındakileri. Hayatını düzene sokan insan düşünme yeteneği olan insandır ve düşüncelerini erdemli bir şekilde eğitmek ancak yetenekli insanların işidir. Buna yetisi olmayan insan tüm zamanlar için gereksizdir. Huyunu sevmediğin biriyle yola çıkmak insanı kaptan kaba sokar. Kendisinde bir mikron değişiklik yapmayı başarabilen insanın tüm hayatı da değişirmiş. Bilge insanın doğasında ihtiraslara karşı direnç varken, aptal olanlar ihtiraslarının kölesi olurlar. Bilge kişi bilgisi doğrultusunda konuşan, hareket eden, akıllı, mantıkla yola devam eden kişidir.

Bir piyon iyi kurgulanmış strateji ve taktikle tek hamlede şahı mat edebilir. Zekanın konsantrasyonu başarıdaki tek sırdır. Fırsat yoksa bile bazen değişim mecburidir. Bir noktadan sonra başka şansın yoktur. Ya batarsın yada çıkarsın her türlü mücadele şart. Mutlu değilsen hayatında değişim yaparsın, korkuları yenmeli ve değişime açık olmalısın. Hayatta birçok şeyde olduğu gibi burada da cesaret ön planda. Korkuların üzerine gitmek her zaman mutluluk vermez hüsran olur, göz yaşı olur ama çoğu zaman da yol gösteren olur. Kokularıyla yüzleşmek insanı asil ve özverili kılar. Çünkü korkusuyla yüzleşen insan ne yaptığını bilen, adımlarını güçlü atan insandır.

HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..