Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '14

 
Kategori
Deneme
 

Algılardan oluşan muhteşem dünyamız

Algılardan oluşan muhteşem dünyamız
 

ALGILARDAN OLUŞAN MUHTEŞEM DÜNYAMIZ


Zamanın sadece bir algı olduğunu hepimiz düşünmüşüzdür. Ve birçoğumuzun kesin kanaati gelmiştir zaman diye bir şey yok sadece mavi renk gibi zaman da; sencesi bencesi olan bir algı. Yakın zamanda bu konu ile ilgili bilimsel bir makale okurken şunu düşündüm, burada da paylaşmak istedim . 

Belki de hepimiz tek bir anda yaratıldık ve tek bir anda dünyada kaldık ve yine tek bir anda öldük. Bu durumda nasıl birimiz 20 iken bir diğeri 30 yaşında olur? Bence şöyle; Tek bir andayız ben 24 yaşındayım derken arkadaşım 30 yaşında ise onun zaman algısı bir nevi saatinin akrep ve yelkovanının dönme hızı benden biraz daha hızlı. Ve hepimizin saatinin dönme hızını Allah belirliyor. Allah dilerse biz bir olay-durum içindeyken çok hızlı dönderir akrep yelkovanı ve çabucak biter o durum dilerse en en yavaş hali ile seneler-aylar sürer... Ama kesin gerçek Allah sonsuz adalet-merhamet sahibi. Nasıl işlerse işlesin saatimiz sadece ve sadece bizim için en hayırlı şekilde dönüyor akrep yelkovan.

Biz niyet edelim hızlı yaşayalım çok şey katalım
saatlere birçoğunun yılı olan bizim dakikamız olsun inşaAllah. Zira zaman algı olduğuna göre; sonsuzluk başlamış durumda .... Dünyada ahirette sonsuz güzelliklerde olmak duası ile.

 

 
Toplam blog
: 4
: 210
Kayıt tarihi
: 28.05.14
 
 

Araştırmacı, yorumcu...   Kuantum fiziği,tasarım, sevgi, barış, psikoloji... insana dair ..