Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '15

 
Kategori
Siyaset
 

Ali Babacan, başbakan

Ali Babacan, başbakan
 

Ali Babacan


Erbakandan hemen sonra Tayyip ve arkadaşlarının gümbür gümbür geldiklerini öngörmüş; Tayyip ve arkadaşlarının asla ve asla demokrat olamayacaklarını bilmiş; Ergenekon vs. bilimum davaların kumpas olduğunu taa en başından anlamış ve buralarda ifade etmiş biri olarak, epeydir, gelecekte kim başbakan olacak sorusuna cevap olarak aklıma gelen tek isim Ali Babacan'dır.

Ali Babacan, Özal çizgisinde, daha merkez sağ tandanslı olarak bu ülkeye başbakanlık yapacaktır.

Babacan, hareketlerinde kendini kaynak alabilen, dengeli ve savrulmaları olmayan, ülke yönetimine ilişkin vizyon ve misyon içinde olduğu izlenimi veren, sakinliğini bir güç olarak dönüştürebilecek yapıda biri olarak epeydir gözüme çalınıyor. 

&

Türkiye'ye zaten bir sol partinin girmesi mümkün değil yakın zamanda. Ülkemizin vatandaşının duyarlılığı din ve milliyettir. Gerçek sol ise bunları siyasetinin merkezine alamaz. Şuanki CHP ne kadar bu kavramlara sırnaşsa da, merkez sağın ana gücü olan geniş eğitimsiz ve mesleksiz toplum kesimleri, ki bunlar araştırmacılık dilinde, C2, D, E toplum kesimleri olarak alınır, AKP'nin de, tüm merkez sağın da oy deposudur. CHP'ye oy verenler, C1, B ve A'ya daha çok kayar. Gericilik ve şovenizmin, baş kavramları din ve milliyettir. Bunları bü ülkenin geride bırakması için bir kaç kuşak değişmesi gerekir. İki kuşak değişse, 40 sene demektir.

&

Lider kimden olur?

Lider kimden olur sorusu, en başta lider kimden olmaz sorusuyla cevaplanabilir. Örneğin CHP'de önce çıkan, Muharrem İnce'den olmaz, ondan olsa olsa, şovmen olur. Yine CHP'den zamanında adaylığını koymuş olan Prof. Dr. Haluk Koç'tan olmaz, adam sırf laf kalabalığı. Herhalde, titrine güvenerek, ben ne kadar çok konuşursam, o kadar çok iyi konuşuyorum filan gibi bir şey düşünüyor. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan nasıl lider oldu peki? Şansı yaver gitti. Çünkü ağır ve oturaklıydı, laga luga, geyik, şov, laf kalabalığı vs. yoktu. Onda eksik olan, lider motivasyonu, teori ve liderlik zekası, bu da onu yavaş yavaş götürüyor ipe doğru. Lider motivasyonu olmadığı için asla lider olamazdı, ama AKP paraleli paralel yapının yarattığı şans sayesinde onu kaptı.

CHP'de fırsatı kaçırmış bir lider var, Ercan Karakaş, ünlü sevgilisi mi istemedi, her ne olduysa, aday olarak çıkamadı, oysa buna liyakatı vardı.

Aynı şekilde MHP'de Oktay Vural'dan da lider olmaz, adamın işi gücü laga luga ve biat.

Lider olmak için, her şeyden önce, ağır ve oturaklı olacaksın, rol olarak değil, karakter olarak. Beton gibi, ağır ve oturaklı da değil sınırlarını bileceksin anlamında, sınır bilmek ağır ve oturaklı olmanın baş koşuludur, ve kendi fikirlerine, kendi öz saygına sahip çıkacaksın, yaptığın ettiğin kendi varoluşundan özlenecek.

Yerinde sözler, davranışlar, etkili pozisyonlar, proaktivite sizi mutlaka öne çıkartır. 

CHP ve MHP gündemde olduğuna göre, bakıyorsunuz, tonlarca yanlışları var, ama doğru düzgün bir lider adayı çıkmıyor, çıkamıyor, bunun nedeni de aslında, dengeli bir kişilik ve karakter sahibi olmanın, diğer politik yetkinliklerle birarada oluşunun oldukça zor bir karışım olmasından kaynaklanıyor, tabi bir de hayatın bin türlü rastlantı ya da rastlantısızlıkları da cabası. 

Kendini bir görüşün, bir hareketin taşıyıcısı olarak hissedebilmek ve bunla ilişkili hususiyetlere sahip olmak oldukça zor bir durum sanki. 

Kelebek etkisi gibi olsa da olacağını söylediği şeyin olmasını etkilediği için, olacağını söylediği şey olacaktı olandan çıkmış oluyor, tıpkı, ölçüm aletinin ölçtüğü şeyi etkilediği için onu tam olarak ölçtüğünün söylenemeyeceği gibi bir şey. 

 
Toplam blog
: 467
: 1012
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

Ankara'da yaşıyorum. Çeşitli güncel konularda, zaman zaman "Neden olaya böyle bakılmıyor?" diye düş..