Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '08

 
Kategori
Siyaset
 

Ali Cengiz oyunu

Ali Cengiz oyunu
 

14 Eylül 2008 Pazar günü eski Ak Parti’li şimdi ise yeni bir oluşum arayışına giren Abdullatif Şener’in Gaziantep gezisi vardı.

Her gittiği yerde büyük bir coşku ve teveccühle karşılanan Şener için Gaziantep gezisi de bunlardan farksızdı.

İzah edeceğim konu ise tamamen faklı. Bu gelişmelerin temeli niteliğinde ki tahminimce bazı mevzulara sizlere arz edeceğim.

Şöyle bir maziye yolculuk yaptığımızda Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçim sürecini zihnimizde tekrar canlandıralım. Adeta o zamana bir dönüş yapalım.

Özellikle Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde bazı gelişmeleri şu anda Abdullatif Şener’in Ak Parti’den ayrılması ve bu partiye dün Gaziantep’te yaptığı sert göndermeleri bir potada eritelim ve tekrar düşünelim.

Bu husustan evvel daha da ehemmiyet arz eden gelişmede Ana Muhalefet Partisi Lideri’nin Cumhurbaşkanlığı Seçimleri sırasında Ak Parti’ye yaptığı tavsiyelerdi.

Hepinizin malumudur, Abdullah Gül adı Cumhurbaşkanlığı için geçtiğinde buna en sert tepkiyi Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkanı Deniz Baykal göstermişti.

Bu gelişmeden dolayı da Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında sürtüşmeler meydana gelmiş ve söz konusu bu durum gündemi yoğun bir şekilde meşgul etmişti.

Daha sonra Ana Muhalefet Partisi Lideri Deniz Baykal’ın aday gösterilmesi durumunda Abdullâtif Şener’in Cumhurbaşkanlığı’na destek verebilecekleri beyanında bulunduğu da herhalde hatırınızdadır.

Fakat Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Ak Parti Yönetimi buna sert çıkmış belirttiği aday konusunda ısrar etmiş sonradan “pişman olup” geri döndürmeye kalkışsa da Gül’ü Cumhurbaşkanlığına layık gördüğünü belirtmişti.

Seçim sonrasına döndüğümüzde ise Başbakan’ın Gül’ün adaylığı hususunda isteksizliğini de unutmayalım.

Yani Erdoğan Gül’ü partisinin iktidara gelmesi için Cumhurbaşkanlığı mevzuunda “hakkımızı yediler” başlığı altında Abdullah Gül’ü seçim meydanlarına adeta mağdur rolüyle oynatıp bunu seçimde koz olarak kullanmış ve bu koz doğrultusunda halktan oy istemişti.

Bu oyunun muvaffakiyetle sonuçlanmasından sonra iktidara gelen Erdoğan Gül’ü adaylık hususunda vazgeçirmeye uğraşmış fakat netice itibariyle Gül adaylığı mevzuunda taviz vermeyip Çankaya Köşk’üne çıkmıştır.

Abdullatif Şener ise Cumhurbaşkanlığı’na partisi tarafından namzet olarak gösterilmemesinden olsa gerek partiden ayrılmış ve şu anda sürdürdüğü Yeni Oluşum Hareketi’nin çalışmalarına ilk temeli atmıştır.

14 Eylül Pazar günü Gaziantep gezisi sırasında yazıya başlarken de belirttiğimiz gibi Şener Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a ve partisine çok ağır suçlamalarla yüklenmiştir.

Ana Muhalefet Liderine döndüğümüzde ise Şener’in başlattığı Yeni Oluşum Hareketi ile alakalı bir soruya olumlu yaklaşmış ve Şener’i övücü sözler sarf etmişti.

Bütün bu gelişmelerden sonra dünün iki dava arkadaşını birbirine rakip olarak görmek ve bu iki kişinin aynı tabana hitap etmesinin söz konusu kesimin oyunun bölünebilme olasılığını artıracağını ve bundan en kârlı çıkacağını düşünecek olan kimdir sizce?

 
Toplam blog
: 204
: 673
Kayıt tarihi
: 07.02.08
 
 

Adım Harun ÖZYURT. 11 Şubat 1983 günü Almanya'nın Frankfurt şehrinde doğdum. 1986'da Türkiye'ye dönd..