Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Ali Dürüst ne diyor? Galatasaray ne düşünüyor?

Galatasaray bu sezon şampiyonluğu çok istiyor. Geçmiş yıllarda yaşadıkları şampiyonluktan çok uzak görüntüler bu yılki şampiyonluk isteklerini daha arttırmış. Bunda bir sıkıntı olmayabilir. Hatta bu düşüncenin Türk Futbolu için olması gereken olduğunda birleşebiliriz. 

3 Temmuz da yaşanan deprem Türk Futbolunu etkilemiştir. Futbol Pastasının tadı kaçmış , lig planlanan sürenin bir ay gerisine düşmüş ve herşeyden önemlisi Türk Futbolu UEFA nın yaptırımlarına uğrama sıkıntısına düşmüştür.

Bu sıkıntılı durum Türk Futbolunun yaşadığı en önemli durumdur. Buradan yara almadan çıkması gereken kurum Türk Futboludur. 

Şike ve teşvik ile mahkemelerde davalar görülmektedir. Bu davalar her neşikilde sonuçlanırsa sonuçlansın Türk Futbolunun temel taşları yada en büyükleri yine değişmeyecektir. Beşiktaş, Fenerbahçe ,Galatasaray  Türk Futbolunun büyükleri ve temel taşlarıdır. Her ne kadar onların taraftarları çok olsa da onlar bütün Türkiye' nindir. Onlardan herhangi birini kaybedebilmek Türk Futbolunun olmazıdır.

Şike ve teşvik davaları nasıl sonuçlanacaktır ? Bilmiyoruz . Ancak bildiğimiz temel bir gerçek var oda şudur. Futbolun zararlıları ve istenmeyenleri ŞİKE & TEŞVİK bir şekilde futbolumuzun içine girmiştir. Bunu şu yada bu kulüp yapmış demek yerine bütün kulüplerimizin az yada çok bu işe karıştıklarını , kulüplerimizin aslında bir reklam sloganında olduğu gibi  YOK ASLINDA FARKIMIZ diye düşünerek davranmalarının doğru olacağına inananlardanım.

Galatasaray ilk günden itibaren , şike olduğu konuşuluyor, FB li yöneticiler hakkında davalar açılıyor, kara kitap ne diyorsa yapılmalı. FB küme düşürülmeli şeklinde açıklamalar yaptı. Aslında yapılan açıklamaların Türkçesi yani açıkça söylenmeyen , biz şampiyon olmak istiyoruz , ve bu yolda ,bizim en korktuğumuz rakibimiz Fenerbahçe onların gitmesi yolumuzdan çekilmesini istiyoruz .

Türkiye de hiç kimse sormadı Galatasaray lı yöneticilere " sizin bu konuşmalarınız FB ile ezeli ve ebedi dostluğa ne kadar uyuyor "diye. Onlarda zaten hiç düşünmediler FB nin karşılaştığı bu durumda kendileri olsalar ,ki bu da olabilirdi, rakiplerinden nasıl davranmalarını beklerdiler ?

Ünal Aysal yönetimi şampiyonluk için çok iştahlı. Bu isteklerinede odaklanmışlar. Kimseyi , özelliklede Türkiye yi yok sayıyorlar. Türk Futbolu bu düşüncelerle ilerleyemez. Böyle düşünenler geçmişte ŞİKE ve TEŞVİK ten de faydalanmışlardır. 

Bu TÜRK FUTBOL u için istediğimiz yönetici profiline çok uyan bir durum değildir.

Bu yıl Spor Toto Türkiye Ligi ,play off statüsünde oynanıyor. Bu statü ile şampiyonun belirlenmesinde ŞİKE ve TEŞVİK ihtiyaçlarını ortadan kaldırmak amaçlanıyor. Futbol un içinde olup bunu görememek çok acı. Diğer yandan Ligin heyacanını arttırmak ve böylelikle değerini arttırmakta isteniyor.

Play off  karşıtları konuşuyor .

Dünyanın neresinde var ? USA da var değerli dostlar.

Bir yıl 82 maç ,play off oynamak için oynanıyor . Her kazanım aslında şampiyonluk için bir avantaj üstelik her maçın kazanılması halinde de para ödülü var. Yani oynanan maçlardan çöpe giden maç yok.

Bizim ülkemizde,derbi  maçlar herşeyin üzerine çıkabiliyor ve ilgiyi topluyor bunların sayısını neden arttırmayalım ? Neden şampiyonluk yolu zorlu olmasın ? Neden en güçlüyü seçmeyelim.

Play off Türkiye nin dünya futbolunda yükselmesine katkı yapacaktır. Bunu göremeyen yada görmek işine gelmeyenler çoğunlukta. Üstelik onlarda hemen hergün medyada konuşuyorlar.

Galatasaray da futbol ile ilgili herkes de bu düşüncede , yönetici futbolcu antrenör diyorlar ki play off un kaybedeni biziz. Ne kaybettiniz ? diye sormak gerekir. Statü böyle belirlenmişken bu ne demektir.

17 Martta Saraçoğlu Stadında FB ile berabere kalan GS nin yöneticisi Ali Dürüst açıklama yapıyor . Söyledikleri her yerde yayınlanıyor benim anladıklarım ise başka . Diyorki Ali Dürüst 

1- Bu play off bizim için ölüm. Biz şu anda şampiyonuz diyemiyoruz. Çünki play off lar oynanacak

2- Olurda biz play off da kaybedersek şampiyonluğu , ortalığı ayağa kaldıracağız, ağlayacağız daha neler yapacağız ? aklınıza dahi getiremezseniz 

3- Biz play  off dan korkuyoruz. Çünki biz kendimize güvenemiyoruz takımımıza da güvensizliğimiz tam, bu bizim şampiyonluğumuza neden olabilir.

4- Keşki bu play off olmasaydı

Bu düşünceler neden? Siz ne hakla böyle konuşabiliyorsunuz diyen kimse çıkmadı henüz. Galatasaray play off da kaybeden olurda başka bir şampiyon çıkacak olursa çıkacak sanırım . 

 Fair Play yada dürüst oyun sahaya gelecekse bu herşeyden önce dürüst yöneticiler ile gelecek. Bu yöneticler GS sözcüsü Ali Dürüst ve dostları olmayacağı anlaşılmıştır. 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..