Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '10

 
Kategori
Kitap
 

Ali ile Ramazan

Ali ile Ramazan
 

kitaptürk


Ramazan ile Ali kitapta gazetelerin üçüncü sayfa haberlerinden öyküleşiyor roman kahramanı olarak karşımıza çıkıyor. Ramazan çarpık bir ilişki gecesinde evin balkonundan kablolarla aşağıya inmeye çalışırken kablo kopuyor ve düşerek beton zeminde ölüyor. Belki biz böyle bir gazete haberini okuduğumuzda pek de umursamayız kötü şeyler der geçeriz ama Perihan Mağden romanında bu insanları onların zavallılıklarını nasıl hayata karşı korunamadıklarını kendi anlatım biçimiyle ve hayata dair doğru tespitleriyle biz okurlara anlatıyor.

Ramazan, Ali ve Recep hepsi yetiştirme yurtlarında büyümüş anasız babasız çocuklar onsekizine geldiklerinde ellerinde hiçbir şeyleri olmadan kendilerine bakamayacak kendilerini geçindiremeyecek bir durumda yurdun kapısının önüne konuyorlar. İşte yurtta kendilerine yapılanlar bakımsızlık ve sahipsizlik onların bundan sonraki yaşamlarını en kötü şekilde geçirmelerine sebep oluyor. Dibe vuruş ve o dipten kurtarılamayış onların kaderi oluyor.

Perihan Mağden romanın satır aralarında hani yaşamda bazı doğrular vardır ama hiç söylemeyiz hep saklarız ya da konuşmak hiç hoşuma gitmez bize onları söylüyor. Bizim var olduklarını tahmin ettiğimiz ama gerçekliğini hiç kabul etmediğimiz insanların hayat hikayeleri Ramazan ve Ali ve Recep ‘in öyküsünde karşımıza çıkıyor. Kısa bir sürede okuyacağınız bir roman.
 
Toplam blog
: 36
: 1773
Kayıt tarihi
: 22.02.10
 
 

Küçük notlar ve kısa paylaşımlar; yazacaklarım yaşadıklarım olacak. Sinema tiyatro ve kitaplar va..