Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '09

 
Kategori
Siyaset
 

Ali Kemal mikrobu…

Ali Kemal mikrobu…
 

Bütün tıp otoritelerinin üzerinde anlaştıkları bir konu vardır. Sağlıklı kalabilmek için bağışıklılık sistemini güçlü tutmak gerekir. Bunun da olazsa olmaz şartlarının başında dengeli beslenme gelir. Tabii ki yapılması gereken başka şeylerde vardır. Ama dendeli ve doğru beslenme birinci şarttır.

Dengeli beslenmeden ne anlarız? Yemek listemizde her türlü besinden kafi miktarda olmalıdır. Örneğin patlican nikotin içerir. Ama bu nikotin içieriyor diye patlican yemeyeceğiz anlamına gelmez. Sağlıklı bir beden için kafi miktarda nikotine de ihtiyaç vardır. Tabii günde üç paket sigara içerseniz alınan nikotin vücuda zarar verecektir. Bu zarar vücudun bağışıklılık sistemindeki ilk zayıflık anında ortaya çıkar.

Demokratik devlet idari sistemleri de aynı çalışır. Ülkenin bağışıklılık sistemi birinci önemi taşır.Bağışıklılık sistemi zayıflayınca daha evvel de var olan ancak zarar vermeyen unsurlar kanser yüklü bir ur olarak vücutta belirir. Eğer sorun doğru ve zamanında teşhis edilir önlemler alınırsa, Yani zayıflamış olan bağışıklılık sistemi kuvvetlendirilirse, sınırlı acı ile sorun giderilir. Değilse ameliyat gerekebilir ki, hem acısı, toparlanma süreci daha uzun olur, hemde hastanın masada kalma ihtimali vardır. Ne yazık ki vücudu iştahla kemiren mikroplar hasta öldüğünde kendilerininde birlikte yok olacaklarının farkında olamazlar.

Buna son örnek malum sahte belge olayıdır. Sahte diyoruz çünkü ortada böyle bir belgenin varlığına raslanmamıştır. Sadece bazı fotokopiler vardır. İç işleri bakanının da dediği gibi aslı olmayan bir belge üzerinde kriminal olarak sağlıklı bir inceleme yapmak mümkün değildir. Elde edilecek sonuçlar sadece tahmin olacaktır ki, hukuk tahminle değil somut kanıtla işler. Peki bunu, böyle bir belgeyi üretenlerin, yayınlayanların, incelemeden mal bulmuş zavallı gibi üstüne atılanların iyi niyetinden söz etmek mümkün müdür?

Üretenler kesin kötü niyetlidir ve şu an keyiften dört köşe oldukları kesindir. Askeri savcılık hukukun bir parçasıdır. İncelemiş bir karar vermiştir. Artık bu kağıt parçasının hiçbir hukuki değeri olmadığını bildiği halde yayınlayan Taraf gazetesinin derhal özür dileyip, kendini kandıran kaynağı açıklaması gerekmiyormu? İyi niyetli olsa yapar da iyi niyetli değilki. Amacı belli, bir zamanlar Ali Kemal ve ekibinin yapmaya çalıştığı işleri başka ambalajla yapmaya çalışıyor. Bu günkü sayısında satır aralarında belgenin haklılığını ispata çalışıyor.

O ur, Cumhuriyetin ilanı ile ameliyat edilmişti. O zaman mükemmel bir baştabip ve ekibi sayesinde hasta hayata döndürüldü. İçeride kalan mikroplar da bünyenin bağışıklılık sisteminin zayıflamasını beklemek üzere bir yerle saklandı. Bu gün ise bünyenin yine zayıf düştüğü görülüyor. Tekrar faaliyete geçen Ali Kemal mikrobu buna en canlı örnektir.

Bu sahte belgeye incelemeden atlıyanların konumunu siz değerlendirin sevgili okurlar.

Perşembe, Haziran 25, 2009

Resim: İnternetten alıntı

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..