Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '08

 
Kategori
Haber
 

Ali Nuri Çolakoğlu intihar etti

Ali Nuri Çolakoğlu intihar etti
 

Bir güneş daha battı


TEB'in ortaklarından işadamı Ali Nuri Çolakoğlu'nun bugün gündüz saatlerinde kendine ait ruhsatlı silahıyla sağ şakağına ateş ederek, intihar ettiği bildirildi.

CİHAN Muhabiri'nin edindiği bilgiye göre, düzenli olarak Anadolu Hisarı'ndan Kandilli'deki evine hergün yürüyüş yapan İşadamı Ali Nuri Çolakoğlu'nun, bugünkü yürüyüşte, Küçüksu Öğretmenevi'nin arkasındaki boş arazide bulunduğu sırada, üzerindeki ruhsatlı silahı ile sağ şakağına bir el ateş ederek intihar ettiği bildirildi.

Saat 15:00 sıralarında meydana gelen olayın Çolakoğlu'nun takip eden şoförünün yanında olmadığı bir zamanda gerçekleştiği öğrenildi. O sırada olayı gören bir vatandaşın polise ihbar etmesiyle olay yerine gelen güvenlik güçleri, 1952 doğumlu Çolakoğlu'nu, önce Paşabahçe Devlet Hastanesi Morguna, oradan da Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

İntihar eden işadamı Çolakoğlu bir süre önce TEB'in hisselerinin yüzde 50'sini PNB Paribas'a satmıştı.
Kaynak: www.internethaber.com

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinden 1916 yılında ailesi İstanbul'a göç eden Hasan Çolakoğlu, ziyaret ettiği baba ocağında sahibi olduğu bankanın şubelerini açtı.

Metalürji ve finans sektöründe faaliyet gösteren Çolakoğlu Şirketler Grubu'nun başkanı Hasan Çolakoğlu, İnebolu'dan 91 yıl önce İstanbul'a göç eden, ticaretle uğraşan bir ailenin çocuğu olarak 1956 yılında dünyaya geldi.

İnebolu'nun köylerinden aldığı mısır ve buğdayı değirmenlerde öğütüp un haline getirdikten sonra köylülere satarak ticaret yapan Hasan Çolakoğlu'nun dedesi Nuri Çolakoğlu , 1916 yılında ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti.

İstanbul'da da ticarete devam eden Nuri Çolakoğlu'nun ölümünden sonra işin başına babasıyla birlikte 6 yaşındayken İnebolu'dan göç eden Mehmet Çolakoğlu geçti. Demir ticaretine başlayan ve Çolakoğlu Metalurji Şirketi'ni kuran Mehmet Çolakoğlu, kurduğu şirketin yönetimini daha sonra oğulları Nuri ve Hasan Çolakoğlu'na devretti. Nuri ve Hasan Çolakoğlu kardeşler, 1982 yılında metalürjinin yanı sıra Türk Ekonomi Bankası'nı satın alarak finans sektörüne girdiler.

Nuri Çolakoğlu , Çolakoğlu Metalürjinin, Hasan Çolakoğlu ise Türk Ekonomi Bankası'nın başına geçti. Babaları Mehmet Çolakoğlu 2000 yılında vefat etti.

Forbes Dergisi'nin araştırmasına göre 1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin zenginleri liginde 23. sırada yer alan Türk Ekonomi Bankası (TEB ) Mali Yatırımlar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çolakoğlu, 24 yaşındaki oğlu Haydar Çolakoğlu ile birlikte ailesinin 91 yıl önce göç ettiği İnebolu'ya ilk kez önceki gün geldi.

Kaymakam İlhan Karakoyun ve Belediye Başkanı İdris Güleç tarafından karşılanan Hasan Çolakoğlu , TEB İş Geliştirme Bölümü Başkanı oğlu Haydar Çolakoğlu ile birlikte Karaca Mahallesi'ndeki aile mezarlığını ziyaret etti. Hasan Çolakoğlu dedesi Nuri Çolakoğlu'nun mezarı başında dua ederken duygulu anlar yaşadı. Akrabalarının kabristandaki mezar taşlarını tek tek okuyan Hasan Çolakoğlu, daha sonra ailesinin yıllar önce oturduğu evi, Türk Ocağı binası ile Nezihe Battal Kültürevi'ni gezdi.

Hasan Çolakoğlu , ziyareti sırasında, baba ocağına ilk kez gelmenin heyecanını yaşadığını ifade eden Çolakoğlu , "ben ve oğlum kısa süre için de olsa İnebolu'ya gelmekten, memleketimizi görmekten büyük mutluluk duyduk. Baba ocağında kendi evimde gibiyim. İnşallah bundan sonra sık sık geleceğiz" dedi.

Hasan Çolakoğlu, dedesinin küçük bir esnaf olarak ticaret yaptığı İnebolu ziyaretinin ardından Kastamonu'da TEB'in iki şubesini birden açtı.
Star
Bir güneş daha battı .Başımız sağolsun .
 
Toplam blog
: 118
: 3309
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..