Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '17

 
Kategori
Tarih
 

Ali Şükrü Bey Cinayetinin Arkasında Siyonizm mi Var

Ali Şükrü Bey Cinayetinin Arkasında Siyonizm mi Var
 

Ali Şükrü Bey Cinayetinin Arkasında Siyonizm mi Var


Milletvekili demek; vatana hizmet direksiyonuna kefenin ile birlikte geçmektir. Gece gündüz uyumadan oraya buraya koşturarak hizmet etmektir. Halkın derdine dert ortağı olmak demektir. Hakikaten milletvekilliğini halka adayan hizmetkâr insanlar unutulmuyor. Unutulsa bile tarih unutmuyor. Allah rahmet eylesin onurlu, vatan sevdalısı, dik duruşlu, üreten, halkı-vatanı için canını ortaya koyan Trabzon milletvekili Ali Şükrü Bey’e. Bu vatana gerçekten hizmet edenlerin onurlu kaderi şehitlik olsa gerek. Müslümanların güçlenmesini istemeyen hain hançerlerden birisi indi; Trabzon milletvekili Ali Şükrü Bey’e. Hayat hikâyesi biz genç nesillere ibret verici, ilham verici. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da tavsiyesinde diyor ki; "Gençler sizlerden rica ediyorum, gidin Trabzonlu Ali Şükrü Bey'in hayatını okuyun. On yıllar boyunca bu millete dayatılan kelimelerin, kavramların, yaşam tarzlarının ne kadar suni, ne kadar yapay, ne kadar yeni, ne kadar anlamsız olduğunu göreceksiniz…” demişti.(1)

Ali Şükrü Bey 1884'te Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde dünyaya geldi. Siyasete atılan Ali Şükrü Bey Son Osmanlı Meclis-i Mebusanı ve 1. TBMM'de Trabzon milletvekili olarak yer aldı. 1. TBMM'de Mustafa Kemal Atatürk'e en sert muhalefet eden vekil olarak tanındı. 1923'te Ankara'da uğradığı suikast sonucu öldü. Ali Şükrü Bey'in öldürülmesi Türkiye'nin ilk siyasi suikastlerinden biri olarak tarihe geçti.(2) Şehadete giden dava uğrunda Trabzon milletvekili Ali Şükrü Bey’in muhalefet ettiği konu başlıkları neydi?

1. Hilafetin ilgasına şiddetle muhalefeti,

2. Lozan görüşmelerinin meclisten kaçırılmasına ve uğranılan hezimete karşı şiddetli karşı çıkışı,

3. Misak-ı Millî’den taviz verilmesine şiddetle itirazları,

4. Musul-Kerkük, Adalar, Batı Trakya, Batum’un bizde kalması konusundaki müthiş ısrarı, arzu edilen hedeflere ulaşılmasına mani idi.(3)

Falih Rıfkı Atay, Çankaya’sında: “Meclis’te sert çatışmalar oluyordu. Bir defasında Trabzon milletvekili Ali Şükrü, kürsüde konuşan Mustafa Kemal’e ağır sözler söyledi. Birbirlerinin üstlerine yürüdüler. Bu olaya çok sinirlenen Topal Osman, bir adamını yollayarak Ali Şükrü’yü konuşmak üzere Çankaya tarafındaki evine çağırır ve karşısındaki iskemleye oturur oturmaz boğdurur. Vakıa çok önemli idi. Boğduran Mustafa Kemal’in muhafız komutanı. Mustafa Kemal’in evini bekleyen erler, onun adamları. Düşmanlar cinayeti Mustafa Kemal’den biliyorlardı” demektedir.(4) Olayın arkasında kim vardır sorusu o günlerde herkesi meşgul etmiştir. Mustafa Kemal’in neden İstasyondaki eve geçtiği, Topal Osman’ın neden Çankaya Köşkü’nü talan ettiği, yaralı halde yakalandığı halde neden kafasının hemen kesilip gömüldüğü gibi konular şüphe çekmiştir. İlginçtir, hemen her konuda bir şeyler söyleyen Mustafa Kemal, bu konuda suskunluğunu korumuştur. (5)

Siyonizm’in taktiği her zaman aynıdır. Siyonizm oyunu her zaman kurandır. Ortada Siyonizm yok zannedersiniz ama her olayın kalbindedir aslında. Bu tarihi cinayette de bu da benim tarihe notum olsun diyerek şunları söylemek isterim. İnsanların fikir ayrılıkları olabilir. Mustafa Kemal Atatürk fikir ayrılığından dolayı Trabzon milletvekili Ali Şükrü Bey’i öldürttüğünü asla düşünmüyorum. Sadece Mustafa Kemal Atatürk’ün bu olayın arkasında Siyonizm’in olduğunu bildiğini düşünerek sessiz kaldığını düşünüyorum. Bir taşla iki kuş misali Topal Osman gibi yıllarını hizmete vermiş bir insan kardeş dediği Ali Şükrü Bey’i öldürüyor. Çok saçma bir cinayet çözümü bence bu. Düşünün ki o dönemlerde Siyonizm ne yapıyor bir de oraya bakmamız gerekmektedir. Hilafeti kaldırmak istiyor. Akabinde Lozan’ı meclisten kaçırıyor. Misak-ı Millî ’den taviz verilmesini istiyor. Musul-Kerkük, Adalar, Batı Trakya, Batum’u almak istiyor. Netice de bunların hepsi Siyonizm’e yarıyor ve başarılı olunuyor. Bu projelerin önündeki tüm çatlak sesler temizleniyor tabi ki. Nihayetinde bize nasıl bir tarihi hikaye sunuluyor peki? Topal Osman Mustafa Kemal’in emriyle Ali Şükrü Beyi öldürtüyor. İşte tam böyle düşünmemizi istiyorlar. Senaryo ortada. Trabzon milletvekili Ali Şükrü Bey’in hayatını okuduğumda direk dedim ki; bu da Siyonizm’in bir oyunu.

          KAYNAKÇA

(1)http://m.milatgazetesi.com/ali-sukru-bey-ve-basbakan-erdogan-haber-53955

(2)http://www.posta.com.tr/basbakanin-ornek-gosterdigi-ali-sukru-bey-kimdir-haberi-205763

(3)http://www.tyb.org.tr/1923-ankarasinda-vicdanlari-donduran-bir-katl-ali-sukru-bey-cinayeti-29001h.htm

(4)http://www.gencdoku.com/ali-sukru-bey-cinayeti-2-105.html

(5)http://yalanyazan-tarih.blogspot.com.tr/2013/04/ali-sukru-olayi.html

Ayşe Hür, RADİKAL (31.01.2006)

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..