Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '17

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

AliExpress'ten Nasıl Alışveriş Yaparım ?

AliExpress'ten Nasıl Alışveriş Yaparım ?
 

Herkese merhaba. Bu bloğumda sizlere çevrenizden sıkça duymuş olabileceğiniz http://tr.aliexpress.com ' dan bahsedeceğim. Peki nedir bu Aliexpress ? Kozmetikten kıyafete, ayakkabıdan takıya, ev bahçe ürünlerinden elektronik eşyalara, telefondan bilgisayara kısacası A'dan Z'ye her ne arıyorsanız bu site üzerinde bulabilmeniz oldukça mümkün. İnternetten alışveriş yapan kullanıcıların bu siteyi tercih etmelerinin en büyük ana sebebi ürün fiyatlarının oldukça uygun olması. Örneğin dışarıda 50 Tl'ye görmüş olduğunuz bir telefon kılıfını bu site üzerinden 1 dolara bulmanız oldukça mümkün. Fiyatlar böyle olunca da tabiki bu siteye olan ilgi bir hayli arttı. Aynı zamanda bu site üzerinde alışveriş yapacağınız çoğu satıcının gönderimi ücretsiz kargolu. Yani sadece aldığınız ürünün fiyatını ödüyorsunuz ve kargo ücreti 1 kuruş dahi ödemiyorsunuz. Ürün boyutu her ne kadar küçük ya da büyük olsa da bu kargo ücreti kesinlikle farketmiyor. 

Peki diyelim ki bir ürün beğendik, bu ürünü nasıl satın almalıyız ya da satın alırken nelere dikkat etmeliyiz ? Öncelikle site üzerinde mağazanın puanlamasına ve olumlu geri bildirim yüzdesine bakmanızı tavsiye ederim. Site üzerinde ''en iyi mağaza'', ''en iyi satıcı'' gibi sıralamalarda mümkün. Eğerki bu satıcılardan ürününüzü alırsanız herşey daha mükemmel olur çünkü bu durum sizin gibi bir çok kişinin o üründen aldığını ve çok memnun kaldığının en önemli işaretidir. Bu yüzden bir ürün alırken dikkat etmeniz gereken satıcı puanlaması ve mağaza geri bildirim oylarına bakmak. Beğendiğiniz ürünlerin altında aynı zamanda daha öncesinde satın almış ve kargosu gelen kişilerin bire bir gönderdikleri fotoğraflarda mümkün, aynı zamanda bu fotoğraflara bakarakta ürününüzün orjinalliğini ve nasıl birşey olduğunu test edebilirsiniz.

Ürünümüzü sepete ekledikten sonra ödeme aşamasına geldiğimiz zaman adres bilgilerimizi ve posta kodumuzu doğrulamamız gerekiyor. Ürün satın alırken belli başlı ödeme seçenekleri mevcut. Bunlar; ''MasterCard, Visa, Boleto Bancario, Maestro, WebMoney, QIWI'' çeşitleridir. Türkiye üzerinden sipariş verirken en iyi ödeme yolu MasterCard/Visa ile ödeme yapmaktır. Ödeme yaparken şunu unutmayın ürününüzün gelmesi hava şartlarına bağlı olarak 21 ile 30 gün arasında değişkenlik gösterebilir. Yani ben bunun ödemesini yaptım siparişimide verdim 1 hafta sonra gelecek diye düşünmeyin. Ürünün gelmesi ortalama 1 aylık gibi bir süreyi buluyor. Ürün ödemesi yaparken ''Ya ürünüm gelmezse? Ya param boşa giderse?'' gibi düşüncelere kapılabilirsiniz. İlk kez alışveriş yapıyorsanız böyle bir düşünceye kapılmanızda çok normal. Ancak başımdan geçen bir durumu sizinle paylaşıp sizi bu ücret ödemeleri konularında bilgilendirmekte istiyorum. Yaklaşık 6 ay önce manikür amaçlı el ayak bakım keratinli eldivenlerden sipariş vermiştim. El bakımı 8'li ayak bakımı 8'li olmak üzere toplamda 16 paketlik bir ürünümün gelmesi gerekiyordu. Bu siparişim için yaklaşık 30$, türk lirasıyla 100 Tl gibi bir rakam ödemiştim. 30 gün oldu kargom ortada yok, 40 gün oldu kargom ortada yok. Sonra satıcıyla iletişime geçtim, ürünümün yolda olduğunu gönderim yaparken dükkanın kargolarında bir takım aksaklıklar olduğunu ve bundan dolayı benden çok özür dileyerek paramı iade edeceklerini söylediler. Ertesi gün banka kartıma gerçektende ücretinin geri ödemesini yapmış olarak gözüküyorlardı. Ve üstelik kargo bana ulaşacağı halde bu ücret ödemesini geri yaptılar. Ardından 1 hafta sonra da paketler elime ulaşmıştı zaten. Yani anlatmak isteyeceğim şu ki site hem güvenli hem de örneğin benim başıma gelen küçük bir olay gibi olayda para iadesi dahi yapıyorlar bu açıdan herhangi bir önyargınız olmasın. 

Ürün Türkiye'ye geldikten sonra Ptt Kargo aracılığı ile size dağıtım yapılıyor, ürününüz kargolanırken size bir takip numarası veriliyor ve sizde ürününüz ülkeye girdiğinden itibaren bu kargo numarasıyla takibini gerçekleştirebiliyorsunuz. Sitenin tek dezavantajı kargo sürecinin çok geç olması. Gündelik hayat için pek uygun bir site değil fakat sabırlı olanların ve uygun fiyatlı alışveriş yapmak isteyenlerin bir numaralı sitesi olduğundan eminim !

Başka bir blogda görüşmek üzere :)

Sevgiler

 
Kayıt tarihi
: 08.04.17
 
 

..