Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '14

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Alın germe (kaş kaldırma)

Alın germe (kaş kaldırma)
 

Alın Germe kaş kaldırma


Alın germe ya da “kaş kaldırma” gözlerin üstündeki bölgeyi daha genç ve tazelenmiş bir görünüme geri döndüren bir işlemdir. Prosedür, sarkık kaşları düzeltir. Kırışıklar ve yatay çizgiler bir kişinin üzgün, kızgın veya yorgun görünmesine neden olabilir, ancak alın germe bu gibi sorunları da düzeltir.

Alın Germe için uygun adaylar
Derin alın kırışıklıkları, sarkık kaşlar ya da göz kapağınızın görüntünüzü engellemesi gibi şikayetleriniz varsa ve bu problemler dışında sağlıklı iseniz, alın germe ya da kaş kaldırtmak için uygun bir aday olabilirsiniz. Botox uygulatmaktan sıkılmış hastalar kaş kaldırma prosedürünü uygulayarak botoksla duzeltilen tembel kaslardan tamamen kurtulabilirler.

Alın germede prosedür nasıl işler?
Kaş kaldırma, IV sedasyon veya genel anestezi altında yapılmaktadır. SMAC Plastik Cerrahi de kullanılan iki prosedür vardır: endoskopik veya açık prosedürler. Endoskopik prosedür, saçın altına dört küçük kesik yerleştirilir. Bu en çok kullanılan yöntemdir. Son derece yüksek saç çizgisine sahip hastalarda çizgiyi düşüren bir kesi tercih edilebilir. Hangi prosedürün kullanılacağı sizin ve cerrahınızın ortak kararıyla belirlenir. Prosedürün uzunluğu bir ila iki saat arasında değişir.

Alın germe sonrası iyileşme sürecinde sizi neler bekliyor?


Endoskopik prosedür için, iyileşme süresi yaklaşık 5-7 gün arasında değişmektedir. Açık prosedür için ortalama iyileşme süresi yaklaşık 3 gün daha gerektirir. Çoğu hasta iki hafta içinde aktivitelerine tam manasıyla geri dönebilir. İlk birkaç gün morarmalar olabilir, gözler ve alın çevresinde şişmeler olacaktır. Bunlar soğuk kompres veya buz torbası ile giderilebilir. Tylenol bu rahatsızlıklar için alınabilir. Ameliyat sonrası ilk birkaç gün içinde ofise doktorunuzla görüşmeye gitmeniz gerekmektedir. İyileşme hızınıza bağlı olarak dikişleriniz varsa alınacaktır.

 

Op. Dr. Ümran İleri 

 
Toplam blog
: 3
: 349
Kayıt tarihi
: 11.02.14
 
 

Op. Dr. Ümran İleri // Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı // 0212 999 80 99 // umran.ileri@l..