Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '08

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Alın germe ameliyatına karar verme

Alın germe ameliyatına karar verme
 

Alın germe ve genellikle birlikte yapılan kaş kaldırma operasyonları gözlerin üzerindeki alın bölgesinin daha genç ve daha taze görünmesini sağlayan işlemlerdir. Bu operasyonla kişiye yorgun, kızgın ve hatta üzgün ifade veren alın çizgileri ve kırışıklıkları giderilip ve estetik açıdan rahatsızlık veren düşmüş kaşlar kaldırılır.

Alın germe işleminde kırışıklığa ve sarkmaya neden olan alındaki kas dokuları çıkartılır ya da yeniden düzenlenir ve bu sayede düz bir alın elde edilir. Aynı şekilde kaşlar kaldırılıp çizgilenmeler giderilir.Cerrahınızın tercihine bağlı olarak işlem klasik olarak deri kesisi saç çizgisinin arkasına saklanarak ya da daha küçük deri kesilerinden yerleştirilen enstrümanlar yardımıyla “endoskopik” olarak yapılabilir.Her iki teknikle benzer sonuçlar alınır: Daha düz ve yumuşak bir alın derisi ve çok daha canlı bir görünüm!

Alın germe ameliyatı düşünüyorsanız, bu bölüm (broşür?) işlem hakkında size kabaca bilgi verecek ve sonuç hakkındaki beklentilerinizi değerlendirmenizi sağlayacaktır. Unutulmamalıdır ki, kişiden kişiye özellikler değişiklik göstereceğinden ve her ameliyat kişiye göre planlandığından bu bölüm doğal olarak tüm sorularınızı cevaplayamayacaktır. İşlem hakkında anlayamadığınız ya da merak ettiğiniz konuda plastik cerrahınıza her türlü soruyu sormaktan çekinmeyiniz!.

Alın germe ameliyatı için en uygun adaylar…
Alın germe ameliyatı genellikle yaşlanmanın görünen etkilerini azaltmak amacıyla 40 ila 60 yaş arası gruba uygulanır. Ancak, hangi yaşta olursa olsun stres ya da kas aktivitesine bağlı olarak alnında derin çizgiler ya da kırışıklık gelişmiş olanlar ve kaşaları düşmüş olan kişiler de bu operasyondan yarar görebilirler. Kalıtımsal olarak kalın ve düşük kaşlara sahip olan kişiler ya da burun üzerinde çizgileri olan kişiler bu işlem sayesinde daha canlı ve taze görünüme kavuşabilirler.

Alın germe işlemi genellikle yüz germe ameliyatıyla birlikte, yüzün genel görünümünü düzeltmek amacıyla yapılır, ancak seçim tamamen hastaya bırakılır. Üst gözkapağı estetiği, özellikle üst gözkapağında aşırı deri sarkması olan hastalarda aynı anda uygulanabilir. Bazı durumlarda üst gözkapağı estetiğine ihtiyacı olduğu düşünen hastalar alın germe işleminden daha iyi fayda gorebilirler. Bu konuda plastik cerrahınız size gerekli operasyon tipini belirmede yardımcı olacaktır.

Kel, saçları seyrekleşmiş, alın saç çizgisi geriye doğru gitmeye başlamış ve hatta daha önce üst gözkapağı operasyonu geçirmiş kişiler dahi alın germe işlemi için ideal adaylar olabilirler. Bu durumda plastik cerrahınız ya basitçe deri kesilerinin yerlerini değiştirecek ya da daha konservatif bir operasyona yönelecektir.

Unutulmamalıdır ki alın germe operasyonu görünümünüzü düzeltip kendinize olan güveninizi arttırabilir ancak idealinizdeki görüntüye değişmenize ya da insanlarin size yaklaşımında farklılık göstermelerine yeterli olmayabilir! Ameliyata karar vermeden önce beklentilerinizi iyi belirleyip bunları plastik cerrahınızla tartışmanız önerilir.

Tüm operasyonlar bazı belirsizlikler ve riskler taşır…
Kaliteli bir plastik cerrah tarafından yapılan alın germe ameliyatı sonrası komplikasyonlar nadiren ortaya çıkar ya da kolaylıkla halledilebilecek niteliktedirler. Ancak yine de görülme olasıklıkları gözardı edilmemelidir.

Nadir durumlarda kaşı kaldırma görevine sahip sinirler tek ya da çift taraflı olarak hasarlanabilir. Bu durumda kaş kaldırma yeteneği kaybolup alında kırışıklıklar meydana gelebilir. Sorunun ortadan kaldırılması için ek operasyonlara gerek duyulabilir.

Skar (ameliyat izi) dokusunun genişlemesi de nadir bir komplikasyondur. Bu problem cerrahi olarak geniş skarın çıkartılıp yeni ve daha ince bir skar elde edilmesiyle çözülebilir. Ayrıca bazı hastalarda skar dokusu kenarlarında minimal saç kaybı görülebilir.

Özellikle klasik alın germe ameliyatı sonrası deri kesisi hattında ya da hemen ilerisinde his kaybı sık görülür. Bu sorun genellikle geçicidir ancak nadiren bazı hastalarda kalıcı olabilir.

Enfeksiyon ve kanama nadir olmasına rağmen olası komplikasyonlar arasındadır.

Endoskopik alın germe işlemi sırasında beklenmedik bir kopmplikasyon görüldüğünde plastik cerrahınız endoskopik yaklaşımı bırakıp konvansiyonel açık operasyon şekline geçmek zorunda kalabilir. Bu durumda yara izi biraz daha geniş olacak ve iyileşme süresi uzayacaktır. Günümüzde bu tip komplikasyonlar nadir olarak görülmektedir (Tüm endoskopik işlemlerde %1’den daha az oranda).

Plastik cerrahınızın ameliyat öncesi ve sonrası direktiflerini yakından uygulayalarak komplikasyon ve riskleri minimale indirebilirsiniz.

Ameliyatınızın Planlanması…
Alın germe operasyonunun görüntünüzü nasıl etkileyeceğini daha iyi anlayabilmeniz için elinize bir ayna alıp el ayalarınızı gözlerinizin dış kenarlarına koyup hafifce alın ve kaş bölgesini kaldırınız. Bu işlem yaklaşık olarak bir alın germe ameliyatının sonucu hakkında size bilgi verecektir.

Bir plastik cerraha muayene olmaya karar verdiğinizde, plastik cerrahınız öncelikle deri ve altındaki kemik doku olmak üzere yüzünüzü değerlendirecektir.

Muayeneniz sırasında plastik cerrahınız sizinle ameliyat olmaktaki amacınız hakkında tartışacak ve yüksek tansiyon, kan pıhtılaşma problemleri ya da yara izlerinizin genişleme eğilimi gibi operasyon sırasında ya da sonrasında problem yaratacak bir takım tıbbi durumlar hakkında size sorular soracaktır. Plastik cerrahınızı sigara ya da tütün ürünleri kullanıp kullanmadığınız ya da herhangi bir ilaç (aspirin ve diğer kanama bozukluğu yapan ilaçlar dahil) alıp almadığınız konusunda mutlaka bilgilendiriniz.

Alın germe operasyonu olmaya karar verdiğinizde plastik cerrahınız sizi hangi cerrahi tekniğin kullanılacağı, önerilen anestezi (narkoz) tipi, operasyonun nerede yapılacağı, operasyon riskleri ve maliyeti konusunda aydınlatacaktır.

Plastik cerrahınıza aklınıza takılabilecek soruları (özellikle beklentileriniz ve operasyon sonucu hakkındaki çekinceleriniz varsa) sormaktan çekinmeyiniz.

 
Toplam blog
: 88
: 3086
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

1993-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde temel tıp eğitimini tamamlayara..