Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '15

 
Kategori
Aile
 

Alın o nafakayı...

Alın o nafakayı...
 

Malum hiç kimse boşanmak için evlenmez. Ama bazı kaçınılmaz durumlarda eşler birbirinden boşanabiliyor. Boşanma, eğer ortada bir de çocuk faktörü varsa çoğunlukla daha sancılı bir hâl alıyor. Her ne kadar anlaşarak da boşansanız her iki tarafta birbirine karşı medeni bir yaklaşımda olmadığı sürece muhakkak bir şeyler aksıyor.

Nedendir bilinmez bu aksamaların en başında, erkeklerin, çocuklarına verdikleri nafaka nasibini alıyor. Erkekler eski eşe karşı duydukları öfkeyi, kadını finansal olarak zor duruma sokarak yansıtmaya çalışıyor. Ya da yeni bir evlilik yapan erkek, yeni ailesine zaman ve para ayırmayı tercih ettiği için eski eşinden olan çocuğuna para ayırmak istemiyor.

Bu yaklaşımdaki kişilerin psikolojisini gerçekten merak ediyorum! O beyindeki nöronlar nasıl oluyor da frene basılmış gibi bir anda çalışmayı durduruyor anlamak mümkün değil. Eski eşe verilen nafaka değil konu olan; sizin, kendi öz çocuğuna verdiğiniz nafaka. Nasıl olur da insan kendi çocuğunun daha kötü şartlarda yaşamasını isteyebilir? Nasıl olur da zorluk, sıkıntı çekmesini isteyebilir? Bir anne olarak, çoğu annenin çocuğu için daha iyisini isteyeceğini, kendisi yerine çocuğuna harcama yapacağını düşünüyorum.

Babalar! Lütfen şu külahlarınızı bir daha önünüze koyun ve bir daha düşünün. Nafaka vermemek için allem ettiğiniz kallem ettiğiniz, mahkemelere başvurduğunuz çocuklar sizin çocuklarınız. Bu çocukların yüzüne ömür boyu bakacağınızı varsayarsak nasıl bakacaksınız çocuğunuzun gözlerinin içine. Büyüyüp bir gün “Neden bunu yaptın?” dediğinde çocuğunuz ne diyeceksiniz? “Ben sana büyürken para vermek istemedim, zaten yanında da değildim, hiçbir katkım olmadı ama seni seviyorum!” demek ne derece inandırıcı… Her şeyden önce o çocuk bu yaptığınız karşısında ne hissedecek? Bunu hiç düşündünüz mü?

Velev ki kadın bu eksikliği kapamak için daha fazla çalıştı. Bu sefer de çocukla ilgilenme süresi kısalacak. Ortada önemli olan çocuğun mutluluğu ve bulunduğu şartlarda iyi yaşamasıysa her şekilde çocuk bu durumdan zararlı çıkıyor.

Babalar, çocuğunuza vermekten imtina ettiğiniz o nafakayı gönül rahatlığı içinde yiyebilecek misiniz? Boğazınızdan geçecek mi?

Hadi şimdi kendinize bu soruları sorun ve alın o nafakayı gidip çocuğunuzun hesabına yatırın. 

 
Toplam blog
: 114
: 309
Kayıt tarihi
: 22.12.14
 
 

Gazeteci  ..