Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Alınganlık !

Alınganlık !
 

Alınganlıklar göstermeye şartlanmak;Tıpkı yandaki fotoğrafta olduğu gibi bir elmayı,illede portakal olarak görmek istemek becerisi!
Alınganlık göstermek,insanın neden yaptığını sonradan kendisinin bile bir türlü anlayamadığı ve o anlık kendisini korumak için yaratmaya çalıştığı geçici bir duygudur.Günümüz de belli bir kültür düzeyine sahip kişiler,alınganlık göstermek yerine sorun sayılabilecek engelleri kendi aralarında konuşarak kolaylıkla çözümleyebilirler aslında.
Ama eğer ki bir olayı olumlu yönlerinden ele almak istemiyorlarsa,o aşamada ağzınızla kuş tutsanız da hiç bir şey fark etmeyecektir.

Konulara ön yargılı yaklaşır,içerisinden mutlaka bir olumsuz tarafı bulup çıkartırlar.

Ve sizi yerden yere vurmak kolaycılığına sığınırlar!

Karar vermekte yönlendirici unsur,kişinin size nasıl baktığı ve ne ölçüde değer verdiğidir.

Ama birde burada bir sakınca vardır ki,bu da kendi alınganlığı yüzünden başkalarınında alınmasına yol açmasıdır.

Aslında alınganlık sahibi insanların yapması gereken tek birşey vardır.

Bu alışkanlıklarının önüne geçebilmek için,bir davranış biçimine tepki koyarken konuyu tekrar,tekrar ele almaya üşenmemeleri gerekir.

Ve hata yaptıklarını anladıklarında telafi etmek erdemini göstermeleri!

Yahu onu iyi tanırım,ama öyle söylüyorsa vardır bir bildiği.. "düşüncesine saygı duymak gerekir"anlayışına sahip olmak gibi!

Alıngan olmakta ısrar eden kişi karşısındaki insanların her söylediğinde mutlaka kendisine yönelik bir olumsuzluk arar ve bulduğunu sanır.

Hak edilmeyen şeyler söylenildiğinde elbette alınganlık göstereceğiz,ama bunu yaparken uygun bir üslup ve içerikle konuyu ele almalıyız.

Ayrıca oluşturacağımız tepkide,karar verirken terazinin bir kefesine alınganlık yaptığımız konuyu,diğer kefesinede söz sahibinin kişiliğini koyarak...




 
Toplam blog
: 1021
: 1607
Kayıt tarihi
: 19.10.07
 
 

Çok eski olmayan bir tarihte tıpkı sizler gibi Melek'lere gülümsermişim uykulu hallerimde!  ..