Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '20

 
Kategori
Güncel
 

Alış Veriş Merkezleri

Korona Virüsün getirdiği ikinci büyük sorun ekonomi dolayısıyla ve özellikle iç ticarettir.

Alış Veriş Merkezleri de iç ticarette önemli bir yer tutuyor. Tüketicinin " giyim ihtiyaçlarını " karşılayan bu merkezlerin kapanması bir yandan alış veriş yapmak isteyen vatandaşlarımızı zor durumda bırakırken diğer yandan da Mağaza Sahiplerini,AVM çalışanlarını ve giyim eşyası üreticelerini çok büyük zora sokmuşrtur.

Bu zordan kurtulmak için de en rasyonel çözüm, daha önceki blog yazımda da belirttiğim gibi kurulmasını düşündüğüm AÇIK HAVA ALIŞ VERİŞ MERKEZLERİ  olacaktır.Bu düşünceyle bu yeni çarşı tipinin maliyeti nedir diye araştırdım. İnternette bu hususda çok net bigiler var.

100 metrekarelik çelik konstrüksiyon veya prefabrik dubleks bir villanın anahtar teslim fiyatı aşağı yukarı 50 bin  lira. Açık Hava Çarşı'sında 500 villa yapılsa, maliyeti 25 Milyon lira olacaktır.

Bugün İstanbul'un büyük AVM'lerinden olan Marmara Park 'ta yaklaşık 250 mağaza var. Demek ki bu Alış Veriş Merkezi nin  iki misli mağazalı bir çarşı yapıldığında maliyet 25 Milyon lira.Yani hiç bir şey değil,  ne devlet, ne mağaza sahipleri için.

Virüs ekonomimizi zorlarken  Devlet Arazilerini bu işe tahsis edilerek yapılacak onlarca Açık Hava Çarşılarının maliyeti bir şey ifade etmeyecektir.

Esasında ekonomi alanında sorunlar çok fazladır.  AVM sorunu çözüldükten sonra, Fabrikaların ve Atölyelerin ve diğer işyerlerinin sorunlarına sıra gelecektir.Hatta hepsine birden girişmek daha rasyonel olacaktır.

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..