Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '16

 
Kategori
Deneme
 

Alışılan şeyden ziyade alışkanlığın kendisi zararlı

Alışılan şeyden ziyade alışkanlığın kendisi zararlı
 

Alışkanlığı hayatımızdan çıkarmamız, faydalı bile olsa hiçbir şeyi alışkanlık haline getirmememiz lazım. Her gün dişini fırçalama, maça gitme, aynı saatte uyuma. Böyle yapmakta senin amacın ne? Bunun doğru bir şey olduğunu mu sanıyorsun? İmkânım olsa ölünceye kadar farklı şeyler yapmak isterim.

Alışkanlıklar hayatı sabitliyor, aynı yerde dönüp duruyoruz. Doğru şeyler yapmak için bunları illa her gün yapmamız gerekmez. Bazı şeyleri alışkanlık haline getiriyorsan, yanlış bir şeyle karşılaştığın zaman da alışkanlığa alışkınsın ya direnmen zor olur. Alıştıktan sonra bazı şeyleri bırakamıyoruz. Oysa biz her şeyi alışkanlıkla değil de ara sıra yapmaya alışsaydık bu bırakamadığımız şeyler de belki alışkanlık halini almayacaktı. İnsan aslında her şeyi her gün yapmak istemez. Bunun nedeni alışkanlık hastalığımız.

Görüldüğü gibi alışkanlığın kendisi de bir hastalık. Hiçbir şeyi alışkanlık halinde yapmamalıyız. Bu bizim kötü şeylere alışmamızı da engelleyecektir. Bir insan bir şeyi nasıl yapıyorsa öyle alışır. Örneğin günde üç sigara içmeye alışabilirsiniz. Her gün banyo yapmaya ya da hiç yapmamaya vs… Bu da bir alışkanlıktır ama daha az zararlıdır. Bir de her şeyi ara sıra aklımıza geldiği, canımız istediği zaman yaparsak daha iyi.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..