Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Alışmak kudurmaktan beterdir...

Alışmak kudurmaktan beterdir...
 

Afganistan’da 8 Fransız askeri ölünce Fransa ayağa kalktı. İngilizler, Irak’ta iki askerleri ölünce Başbakanları apar topar koştu oraya sonra da tehlikesiz bölgeye çektiler askerlerini. Bizim güzel ülkemizde yavru kuşlar gibi elimizde ölüyor çocuklar. Boş gün geçmiyor otuz yıldır ama alıştık. Göbek atan kanallar, deli deli konuşan spor yazarları her yerde. İki satır yazıyla çıkıyor şehit haberleri. Alıştık, kudursak daha iyiydi.

Yollarda gitmeyen arabalar. Belediye’nin bilmem kimden torpilli vasıfsız adamları karar vermiş yol kazıyor. Bütün şehir bekliyor. Kimsenin umurunda değil, alıştık.

Müslümanlığı bayrak, minareleri süngü yapan insanlar yönetiyor bizi. Cayır cayır ormanlar yanıyor. Oysa hepsinin bilmesi gereken bir Hadis’te ‘’ tek bir dal bile zikreder’’ diyor. Zikreden dallar, ağaçlar, kaplumbağalar, ceylanlar yanıyor bizim minare partisinde ‘’tık’’ yok. Alıştık. Susuzluğa, kuraklığa, zevksizliğe alıştık, keşke kudursaydık daha iyiydi.

Belediye’de bir oda dosya. Hepsi komşuluk şikayetleri. Mahkemelerde dosya koyacak yer yok; hepsi alacak, verecek, kavga davası. Yılın tek bir ayında şefkati, merhameti, iyiliği hatırlayan bir toplum geri kalan on bir ay boyunca debeleniyor, alıştık.

Suyu bidondan içmeye, elektrik çalanlar yüzünden kazık fatura ödemeye, seçtiklerimizin bize tepeden bakmasına, çocuklarımızın askere gidince belki de dönmeyeceğine, aşk cinayetlerinin dizilerden fırladığına alıştık.

Yavrulayan bir köpek için ordusunun yolunu değiştiren Peygamberi bilmiyor bu Müslüman partisi. Bilselerdi yollarda açlıktan araba önlerine atlayan hayvanlara bir kuru ekmek verirlerdi. Din, İslam, Allah diye oy alanlar o hayvanları barınaklarda açlıktan öldürmezdi. Ne yaparsınız? Alıştık.

Gelenin küpü doldurmasına, doğuda yirmi çocuk yapılmasına, dağda sürekli eşkıya olmasına, hastanelerin dert yeri olmasına, turistlere saldırmaya alıştık. Kudurmaktan beter ya hadi neyse…

 
Toplam blog
: 187
: 1260
Kayıt tarihi
: 02.10.06
 
 

İyiye ve güzele götürmeliyiz Dünyayı. Sürekli daha çok kazanmak, daha yukarıdan bakmaya çalışmak,..