Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '07

 
Kategori
Güncel
 

Alışmak ve kabullenmek üzerine...

Alışmak ve  kabullenmek üzerine...
 

Şort ile askeri kıta denetlemekten tutun devlet geleneklerine ters davranışları ile bir zamanlar tepki toplayan Turgut Özal ;”Alışırlar” diyerek tepkileri hafife almıştı.

İktidarının sıkıntılı dönemlerinde ise “Küçük Turgut İle konuşsunlar” gibi veciz sözler de etmişti.

Necmettin Erbakan ise siyasi propaganda yaparken önüne gelen her ilçede öğle namazı kılmakla nam salmıştı. Karadeniz gezisinde Keşap, Espiye, Tirebolu gibi birbirine yakın ilçelerde öğle namazını kılmaktan geri durmazdı.

Erdoğan için ise artık namazlar bile bekliyor. Cuma ezanını başbakan yetişsin diye geç okutmak yine toplumun alışması gereken bir durum gibi gözüküyor.

Dün akşam TV’de bir habere kulak misafiri oldum. Özetle bir aile rüyasında gördükleri aksakallı bir dedeye küçük kızlarını vermişler ancak devamında kızı geri getirmeyince televizyonluk olmuşlar. Gülünecek mi, ağlanacak mı bu habere siz karar verin artık. Cemaat, tarikat siyasetçi üçlemesinin ülkeyi getirdiği duruma bir bakın ve nelere alıştığımızı(!) ülke olarak görün.

Yine kutsal Ramazan ayında her yıl tekrarlanan haberler işleniyor. Örneğin ilk iftar akşamında Oruç baba türbesinden canlı yayında yarışıyordu televizyonlar. Görüntüye takılan insanların aslında her ak sakallıyı evliya veya din adamı sanan durumu açıklıyordu, bir bakıma.

Son yıllarda özellikle belediyelerin kurduğu iftar çadırları da vazgeçilmezleri televizyoncuların. Mahallece , zengin yoksul fark etmiyor tıpkı apartmanı olanların belediyeden kömür yardımı almaları gibi herkes orada.

Alışıyoruz…

Talim Terbiye Kurulu’ndan istifa eden Prof.Dr. Ali Gümüşeli gerekçesini kadrolaşma ve sistemin iyi işlememesi olarak açıklıyor. Siyasetin eğitime egemen olma yarışına tepkisini dile getiriyor.

İmam Hatip’li olmanın kriter olduğu tayin ve atamalar zaten herkesin bildiği bir olgu.

Küresel güçlerin dayattığı Ilımlı İslâm modeline alışıyoruz ki yaşadığımız seçim süreci bunun inşasında önemli bir kilometre taşı. Seçimden aldığı sonuç ile ısmarlama anayasa çalışmaları tüm hızı ile sürüyor. Var olan anayasanın başlangıç ilkeleri dahil hepsi sil baştan yazılıyordu ki gelen tepkiler üzerine ilk maddelere dokunulmayacağı medya aracılığıyla kamu oyuna sızdırıldı.

Barış davası sanıklarından (!) Ertuğrul Günay Tarık Akan’ın deyimiyle dönen ve vekil olan aydınımız(!).

Bakalım piyango bileti alıp türbelere sürerek büyük ikramiyeye odaklanan kültüre ne gibi bir katkısı olacak. Neler değişebilecek. Yoksa o da Özal’ın dediği gibi alışacak mı?

Katillere övgüler düzen kültürde ne gibi bir değişimler olacak.

Paranın tek amaç olduğu ve ulaşmak için her türlü değerin alet edildiği kültürel yozlaşma nasıl değişecek.

*Fotoğraf Milliyet internet

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..