Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '09

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Alışveriş merkezleri ve yaşam

Alışveriş merkezleri ve yaşam
 

bebeğim.


İlkbaharın yaklaştığı, kış mevsimin son ayını yaşarken artık bizlerin de doğa gibi kendimizi bahara ve yaza hazırlamamız, uyanmamız gerekiyor. Yoksa yine Mayıs ayının sonlarına doğru eyvah yaz geldi ne yapacağım gibi sızlanmalara maruz kalabiliriz. Bahar geldiğinde uyanmak için çok geç olabiliyor. O yüzden BAHAR GELİYOR UYANIN!
Sabahları spor yapmakla işe başlayabilirsiniz, her sabah sıkı bir yürüyüş ve ya hafif bir jokking kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Kendinizi oyalamak için alışveriş merkezleri yerine sokaklara atın , unutmayın ki bundan 10-12 sene öncesine dek alışveriş merkezi kavramımız bile yoktu şimdi hepsi hayatımızın bir parçası. Bunları seçmemizdeki en önemli etken içimizdeki tembel canavar. Çünkü aradığımız ne varsa hepsi orada. Ayakkabıcılar, butikler, kuru temizlemeciler, çocuk parkları, restaurantlar, cafeler....
Çevreme baktığım zaman çocuğunun elinden tutup alışveriş merkezlerine giden, çocukları oyun oynarken, kendileri kendilerine hakim olamayıp yemek yiyen ve sonra rejim yapıyorum diye sızlanan kadınlardan başka birşey görmüyorum. Alışveriş merkezlerine gidiliyor, yemekler yeniliyor, çocuğa oyunlar oynatılıyor, ev için bir kaç yemeklik malzeme alınıyor, belki biraz şahsi alışveriş ve eve "bugün çok yoruldum" diye dönüşler. Günboyu alıveriş merkezlerinde bir aşağı, bir yukarı gezilmiş, biryerlerde yemek yenmiş, oksijene aç bırakıllmış vücutta yorgunluk başgösteriyor. Oysa dışarıda hayat akıyor, İstanbul`daysanız belki kar yağıyor lapa lapa ve siz o canım karı kaçıyorsunuz tertemiz bir havada karlar altında boğazda yürüyüp ardından sıcacık bir kahveyle içinizi ısıtmaktan daha güzel ne olabilir ki. Ve ya İzmirde yağmur yağıyor, atlayın bir vapura geçin kordona, pasaporta kadar yürüyün pasaport çay bahçesinde bir çayla ısıtın içinizi yağmurda yürümenin zevkine varın ve evinize " bugün çok yoruldum" diye değil bugün çok güzel bir gün geçirdim diye dönün. Unutmayın sizin sözde kendinizi sokağa attığınız yerden eve yorgunum diye dönmenizdense kendinizi harika hissederek ama hiçbirşey yapmadan geçirdiğiniz bir gün çok daha güzel ve önemli.
Hayatı yakalayacağım derken, yaşamı kaçırmayın....

 
Toplam blog
: 12
: 538
Kayıt tarihi
: 03.02.09
 
 

1974 İzmir doğumluyum, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi mezunuyum. Çalışmıyorum. Bekarım çok s..