Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '07

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Alışveriş nasıl yapılmalıdır?

Alışveriş nasıl yapılmalıdır?
 

Biz insanlar alışveriş yapmaya gittiğimizde kendimizi kaybederiz. Ne almamız gerektiğini unuturuz. O an orada güzel olarak ne görürsek onu almak ister ve alırız. Yaptığımız şeyin ne kadar yanlış olduğunu ise eve geldiğimizde anlarız. Ama iş işten çoktan geçmiş olur. Peki tutarlı alışveriş nasıl yapılır?

Eğer alışveriş yapmadan önce evde bir alışveriş listesi yaparsak ve bu alacağımız maddelerin fiyatlarını toplar, yanımıza da o kadar para alırsak sorunumuz çözülmüş olur. Şimdi biz bunların hepsini biliyoruz diyebilirsiniz. Ama uygulamadıktan sonra bunun hiç bir faydası yok.

İnsanların çoğunluğu bunların bilincindedir ve uygulamak istemektedir. Ama "ya oraya gittiğimde bir şey hatırlarsam" düşüncesiyle uygulayamamaktadır. Haydi hep beraber el ele verelim, bu soruna bir çözüm getirelim. Artık kendimizi tutalım. Elimizdeki paraları boşa harcamayalım. Kendimize bir kumbara alalım. Bu kumbaranın içine her gün belli bir miktar para atalım. Bir iki ay sonra açtığımızda neyle karşılaşacağız? Kumbaramızda bir sürü para olmuş olacak. Böylece her istediğimiz şeyi (ama gerekli olnları) alabileceğiz. Başkalarından para istememize de gerek kalmayacak. Hem tutumlu olmuş olcağız, hem de israfı azaltmış. Ayrıca da :

BİR GÜN KENDİMİZE AİT BİR HESABIMIZ OLCAK
ÇEVREMİZDEKİLERİ MUTLU ETMİŞ OLCAĞIZ
BİR DÜNYA DOLUSU PARAMIZ OLACAK
KURBAN BAYRAMINDA HAYIR YAPIP HERKESE KURBANLIK ALMIŞ OLCAĞIZ
HAYALLERİMİZİ DE GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLACAĞIZ

 
Toplam blog
: 6
: 630
Kayıt tarihi
: 11.02.07
 
 

Hobilerim; yüzmek, kitap okumak, müzik dinlemek ve yazılar yazmaktır. Piyano çalmayı da çok severi..