Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '18

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Alışveriş ve Kadın

Alışveriş ve Kadın
 

Her kadının kendini kaybettiği en muhterem yer ve etkinlik alışveriştir. Hangi ruh halinde olursak olalım mutlaka alışveriş yapmak için bir sebebimiz vardır. Genellikle ‘’ giyecek bir şeyim kalmadı ‘’ diyerek başlayan cümleler torbaların ellerden taşması ile devam eder.

Alışveriş
İhtiyacımızın olup olmasının bir önemi olmadan, her şeyi beğenerek alışveriş yaptığımız zamanlar sıklıktadır. Torbaları taşıyamayacak duruma gelsek bile mutlaka ‘’ bir de şuna bakmalıyım ‘’ diyerek devam etmek bizim en keskin yanımızdır.

Kadınlara özel ve kendimizi en iyi hissettiğimiz yer olduğu gerçeğini düşürsek alışveriş kadınlar arasında dedikodu kadar yaygın bir hastalık haline gelmiştir. Üstelik teknolojinin bu kadar ilerlemiş olması da işimizi kolaylaştırmıyor değil.

Alışveriş Merkezleri
Havasızlıktan boğulacak dahi olsak en keyif aldığımız ve aradığımız her şeyi bulduğumuz tek yerdir. Bütün mağazaların elimizin altında olması, sezonların sürekli değişiyor olması ilgi odağımızdır.

Poşetlerimizi doldurmakta zorlanmadığımız ve üstelik yorulduğumuzda dinlenebileceğimiz mekanlarında bulunuyor olması alışveriş merkezlerini tercih etmemizi cazip kılmaktadır. Kalabalık kadın grupları halinde dolaşan ve çılgınca alışveriş yapanları görmekte zorlanmazsınız.

İndirim Çılgınlığı
Kadın öyle bir yaradılışa sahiptir ki etrafında olup bitenden haberdar olmak için çaba dahi harcamaz. Hangi mağaza ne kadar indirim yapmış, ne zaman indirime girmiş ve indirim ne zaman bitecek? Bütün bu soruların cevapları kadınlarının elinin altındadır.

İndirimleri yakaladıklarında normal zamana göre daha hızlı ve heyecanlı alışveriş yaptıklarını görebilirsiniz. Aslında fiyatı uygun olan ürünleri almaya özen göstersek de indirim zamanında bu adetler ikiye katlanmaktadır. Yani, normal zamanda bir ürün alıyorsak hazır indirimde iken iki ürün alalım dediğimiz çok olmuştur.

İndirim, gerçek bir çılgınlıktır.

Ayakkabıya Aşık Kadınlar
Kadın denilince alışverişte akla gelen ilk ürün ayakkabıdır. Evet, biz kadınlar ayakkabılara aşığızdır ve bunu çok net ortaya koyarız. Dolabımızda kaç çift ayakkabı olduğu hiç bir zaman ilgi alanımızda olmamıştır. Bizi asıl ilgilendiren mağazalarda daha kaç çift ayakkabı olduğu ve bunlara ne zaman sahip olacağımızdır.

Giyip giymemek mesele değil, ayakkabı her zaman kadınların dolabının en önemli aksesuarı olduğu için mutlaka sayısızca alıyor olmalıyız. Renk renk, model model bir sürü ayakkabı…

Online Alışveriş
Yeni zamanların en büyük trendi, online alışveriş… Mağazaya gitmeden, denemeden ve yorulmadan istediğiniz her şeye sadece bir kaç gün bekleyerek sahip olabilirsiniz. Üstelik ödeme açısından da bir çok kolaylık sağlayan site bulunuyorken artık mağazalara gitmek pekte cazip gelmiyor diyebiliriz.

Beden sıkıntısı olmayan ve her gördüğünü beğenen kadınlar için çok uygun bir teknoloji olan online alışveriş ilerleyen zamanlarda mağazalarda kimseyi göremeyeceğimiz anlamını da taşıyor.

En Eski Alışveriş Merkezi ‘’ Kapalçarşı ‘’
Çok geriye değil sadece bir kaç sene öncesine kadar aradığımız her şeyi bulabildiğimiz tek yer Kapalıçarşı’ydı. Giyside takıya, sebzeden ayakkabıya, hediyelik eşyadan ev eşyasına kadar her şey sadece Kapalıçarşı da elimizin altındaydı.

Alışveriş merkezleri ve online alışveriş siteleri açıldıktan sonra artık kolaylaşan bu sektör yüzünden Kapalıçarşı sadece turistlerin ilgi odağı olarak kaldı. Kalabalığı ile görkem saçan çarşı gezmeye doyamayacağınız bir miras…

Pazarlar
Meyve ve sebzenin en tazesinin bulunduğu tek yer pazarlardır. Mis gibi kokuları ve kalabalık havası ile insanı içine çeken edası vardır. Her çeşit insanı görebileceğiniz, hem cebinizi hem sağlığınızı koruyarak alışveriş yapabileceğiniz ne sevimli yer…

Tabii artık pazarlarda özelliklerini ve gözdeliklerini kaybediyor olsa da başta anneler olmak üzere hala ziyaretçi sayısını sabit tutabilemektedir.

Sağlıklı ve taze bir yaşam için…

Teknoloji Marketleri de Vurdu
Eskiden arkadaşlarınız ve aileniz ile en sevdiğiniz Pazar günğ etkinliği belkide market alışverişleriydi. Arabaları delirmişcesine doldururken fiyatların uygunluğu sizi cezbediyordu. Gün geçtikçe daha kolay alışveriş yapabiliyor olsak da hala markete gidip o arabayı doldurmktan vazgeçemeyenlerimiz olduğu da doğrudur.

Her reyonu bulunan ve mutfak alışverişi adına her ürünü bulabildiğimiz marketleri de bu sıralar ne yazık ki online mağazaları vuruyor. Tabii vuruyor derken kötü anlamda değil, kendi sitelerinden evlerinde oturarak alışveriş yapan insanlar artık onların güler yüzlerini göremedikleri için vuruyor, kazanç anlamında bir kayıpları olmuyor.

Alışveriş arabaları adına…

Kadın ve Erkek Alışverişi
Biz kadınlar ne kadar alışveriş delisi isek erkeklerde bir o kadar alışverişten kaçıyorlar. Erkeklerin alışverişleri genelde alacakları ürünler ile sınırlı olduğu için biz kadınlardan daha kısa sürüyor olsa da onları asıl sıkan koşturmaca ve kalabalıktır.

Etrafta eşlerini, sevgililerini ya da ailesindeki kadınları bekleyen erkekler görmek çok zor olmuyor. Fakat artık bununda bir kolayı var. Kadınlar alışveriş yaparken erkeklerde teknoloji mağazalarında ya da oturup keyifli zaman geçirebilecekleri yerlerde bekliyorlar. Böylece herkes mutlu bir şekilde günü tamamlıyor.

Alışveriş Hastalıktır
Evet, ruhsal anlamda taze bir tedavi de olsa alışveriş önlemi alınmazsa ciddi bir hastalık halini alabilir. Biz kadınlar ruh halini önemsemeden ve maddi durumları gözardı ederek alışveriş yapmayı durduramazsak ilerleyen zamanlarda başka ciddi sorunlarla da karşılaşabiliriz.

Mümkün olduğunca ihtiyaç doğrultusunda yapılması gerektiğini unutmadan, iyi alışverişler.
 

 
Toplam blog
: 99
: 120
Kayıt tarihi
: 30.03.18
 
 

Merhaba :) Herkesin yazmaya olan isteği ve hayranlığı ile burada buluşabiliyor olmasından çok büy..