Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Alkali diyeti

Alkali diyeti
 

alkali diyeti


Alkali diyeti nedir?

Alkali diyetini mutlaka duymuşsunuzdur. Kelime olarak baz anlamına geldiğini söyleyelim. Hatta bu aralar sürekli "alkalili su için" diye doktorlar bas bas bağırıyor. Peki nedir bu alkali? Alkalisi yüksek su ne işe yarar? Tersi nedir size biraz bunlardan bahsedeceğim.

Öncelikle bilmeniz gereken şey vücudun belli bir alkali-asit düzeyinde çalıştığı. İçtiğiniz bir içecek eğer asitli bir içecek ise adı üstüne asitlidir. Ama eğer bir su ise bunun ph değerine bakılır. Genellikle 7 ve üzeri olanlar vücut için yararlı olarak nitelenir. Altında olanlar ise zararlıdır. Bir de nötr vardır.

İşte içtiğimiz içecekler eğer asitli ise (örneğin kola vs tarzı içecekler) bu sizde kilo yapmaya başlar. Her gün kola içen birinin kilo alması da bu yüzdendir. Eğer alkali-asit miktarını doğru dengelemeyemez iseniz bu sefer kilo alımı artar. İşte bu yüzden genellikle diyetlerde asitli içecekler yasaklanır ya da çok nadir olarak ödül niyetinde verilir ve bol miktarda su içilmesi istenir.

Alkali miktarı yüksek su için ise çok basit bir yöntem var. Evde yapabileceğiniz bu yöntem ile alkali değeri yüksek su içerek sağlığınıza büyük bir yarar sağlayabilirsiniz. 1 litre su için bir çay kaşığının ucu kadar bir karbonatı suyun içine atın ve karıştırın. Eğer 10 litrelik bir damacana varsa ona göre de ayarlayabilirsiniz. Ama tavsiyemiz 1-2 litrelik sürahi içine atmanız ve karıştırmanız. Suyun tadını dahi çok bozmaz ama emin olun çok sağlıklı olacaktır.

Şurayı ziyaret ederek alkali diyeti ve diğer diyetler hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. İzlenimlerim bunlar.

 
Toplam blog
: 12
: 1627
Kayıt tarihi
: 28.09.14
 
 

1986 doğumluyum. Özellikle diyet, kilo verme, kilo alma üzerine makaleler yazıyorum ve sizinle pa..