Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '16

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
Okunma Sayısı
126
 

Alkali yaşam

Alkali yaşam
 

ALKALİ MUTLULUK


Zamanla vücudumuza aldığımız gıdaların, bünyemizin ihtiyacı olan enerjiye dönüşmesi ile fiziksel oksidasyon olur. Oksidasyon sürecide asidik atıkların bünyemizde kalmasına sebep olmaktadır.
 
Vücudumuz, asidik ve antitoksan maddelerin bir bölümünü, idrar ve terleme yoluyla atar fakat tamamından kurtulamaz. Bünyede kalan yabancı asidik atıklar, zaman geçtikçe vücudumuzun bazı bölgelerinde birikmeye başlar. Dikkat vücudumuzda kalan bu atıklar Kolesterol, yağ asitleri, ürik asit, böbrek taşları, üre, sülfat ve fosfatlar oluşmasının temel nedenidir. Hem hızlı yaşlanmaya hem de yaşlılığa bağlı pek çok dejenerif hastalığın başlamasının genel nedeni bu atıklardır.
 
Yediğimiz yiyeceklerde en çok alkali oluşturanlar (pH derecesi 7'den yüksek olanlar) şunlardır;
 
Limon (Vücut dışında asidik, sindirildiğinde alkaliktir.])
 
Karpuz (çekirdekleri dahil)
 
Tüm çiğ, yeşil yapraklı sebzeler
 
Tüm çiğ sebzeler
 
Tohumların, baklagillerin ve pek çok tahılın filizlenmiş hali
 
Tüm çimlendirilmiş filizler (buğday, arpa)
 
Deniz yosunları (dulse, wakame, kelp)
 
Yeşil süpergıdalar
 
Chlorella
 
Yeşil sebzelerin suları
 
Tüm taze bitkiler
 
Badem (filizlenmiş )
 
Günlük hayatta insanın duygu durumu ve yaptığı etkinliklerde alkali oranını yükseltenleri aşağıdakilerdir:
 
Huzur
 
Minnettarlık
 
Affetmek
 
Neşe
 
Gülmek
 
Olumlu Düşünmek
 
Dinlenmek
 
Egzersiz yapmak
 
Derin nefes almak
 
Meditasyon yapmak
 
Nezaket

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 17
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 536
Kayıt tarihi
: 16.12.13
 
 

Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor-Dalış Eğitmenliği  Yaşam Koçluğu//..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster