Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '08

 
Kategori
Futbol
 

Alkışlar, Sivas ve Sivasspor için.

Alkışlar, Sivas ve Sivasspor için.
 

Sivasspor canımız, Kırmızı-Beyaz kanımız, Yiğido'dur namımız, Doğuştan Sivas'lıyız.


Ülkemizde spor denince futbol, futbol denince üç büyükler gelir. Aslında dördüncü büyük de vardı ama yıllardır
Trabzonspor eski Trabzonspor değil.

Her sezon şampiyonluğu kovalayan üç büyüklerin arasına zaman zaman Anadolu'dan bazı takımlar da katıldı. Ancak bir çoğu mücadeleyi sonuna kadar sürdüremedi. Yarışı gene üç büyüklere bıraktılar.

Bu sezon kimsenin beklemediği, tahmin etmediği bir şey oldu. Anadolu'dan bir takım üç büyüklerle sezon başından beri başabaş mücadele ediyor. Ligin bitimine 6 hafta kala şampiyonluğun en büyük adaylarından, Sivasspor.

İlginçtir, hâlâ bazı spor medyası Sivasspor'u, Sivasspor'un bu başarısını hazmedemiyor, kabullenemiyor sanki. Sivas'a ve Sivasspor'a sahip çıkan, iddialarını sürdürdüklerine, şampiyon olacaklarına inananların büyük çoğunluğu Sivas'lılar ve Sivasspor camiası.

Anketler yapılıyor, internette, sporla ilgili sitelerde, orda, burda. Düne kadar şampiyonluk için dördüncü sırada şans verilen Sivasspor, son Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmasından sonra üçüncü sıraya yerleşti.

TRT'de (www.trt.net.tr) de bir anket yapılıyor. Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi sonrası "Stadyum" programında da duyurulmuştu. Şu ana kadar internetten 34748 kişi oy vermiş. Sonuçlara göre;

Fenerbahçe % 47,7 - Galatasaray % 28,3 - Sivasspor % 18,3 - Beşiktaş % 5,7

Böyle bir ankete inanmak, sonuçlarına katılmak ne kadar doğru? Kalan maçlara bakacak olursak başka sonuçlar çıkabilir.

FENERBAHÇE :

63 puanlı Lider Fenerbahçe ikili averajlarda Sivasspor ve Beşiktaşa'a karşı üstünlük sağlamış durumda. Kayserispor, Denizlispor ve Gençlerbirliği ile sahasında; Ankaraspor, Galatasaray ve Trabzonspor ile deplasmanda oynayacak. Bu arada şampiyonlar ligi çeyrek final karşılaşması için hafta içi Chelsea ile Rüştü Saraçoğlu'nda karşılaşacak. Çok değil bir hafta sonrasında rövanş için İngiltere yolcusu. Bir koltukta iki karpuz, ama ikisi de okkalı.

GALATASARAY :

Şu an lig ikincisi Cimbom'un 61 puanı var. Aynı puana sahip Sivasspor'dan gol farkı ile önde. Kalan maçları ise; Gençlerbirliği, İstanbul B.Bld. ve Sivasspor ile deplasmanda, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği
Oftaşspor
ile sahasında mücadele edecek. Ayrıca 16 Nisan'da Türkiye Kupası'nda dış sahada 1-0 yenildiği Gençlerbirliği ile sahasında karşılaşacak. Düşme hattında yer alan Gençlerbirliği ile oynayacağı bu haftaki maç da çok önemli, 4 Mayıs'taki Sivas deplasmanı da.

SİVASSPOR :

61 puanlı Sivasspor geçen hafta lig sonuncusu Kasımpaşa'yı ezdi geçti (0-4). Kalan maçlarına bakacak olursak; Beşiktaş, Ankaraspor ve Galatasaray ile sahasında, ligde iddiası bulunmayan Kayserispor, Denizlispor ile
şu an tehlikeli bölgeden kurtulamayan Gençlerbirliği ile deplasmanda karşılaşacak. Şampiyonluğun adaylarından Beşiktaş (bu hafta sonu) ve Galatasaray'la sahasında oynamanın avantajını çok iyi değerlendireceğini düşündüğüm Sivasspor'u şampiyonluk yarışında bu nedenle biraz daha şanslı görmekteyim. Sivasspor'un kalan 6 maçını da kazanacağına en az onlar kadar inanıyorum. Fenerbahçe'nin kalan maçlarında olası bir yenilgi alması ile ipi göğüsleyen Sivasspor olacaktır.

BEŞİKTAŞ : Son iki haftada aldığı yenilgilerle bir anda 4. sıraya inen BJK'nin şampiyonluk şansı azaldı diyebiliriz.
Beşiktaş'ın şampiyon olabilmesi için kalan 6 maçını da kazanması gerektiği gibi, üç rakibinin de kalan 6 hafta içinde puanlar kaybetmesi gerekecek. Hafta sonu Sivas deplasmanından puansız döndüğü takdirde BJK'ye İntertoto'da başarılar dileyebiliriz. Bana göre BJK'nin şampiyonluk şansı yok denecek kadar az.

Hafta sonu oynanacak Gençlerbirliği - Galatasaray ve Sivasspor - Beşiktaş maçlarından sonra tablo biraz daha netleşebilir. Galatasaray'ın Ankara'da puan bırakması, Sivasspor'un BJK'yi eli boş göndermesi halinde şampiyonluk yolunda Fenerbahçe ve Sivasspor yalnız kalacaktır.

Her ne kadar Fenerbahçe'li olsam da kalan maçları değerlendirdiğimde şampiyonluk yarışında ibre Sivasspor'dan yana gibi gözükmekte. Sivasspor'un şampiyon olmasından ben de gurur duyarım.

Bunlar tabi ki kişisel düşüncelerim. Futbol bu, top yuvarlak, belli olmaz gene de.

Resim: www.marmarahaber.net'ten alınmıştır.

NOT: 02.04.2008 İTİBARİYLE TRT'DEKİ ANKET SONUCU :
KULLANILAN OY SAYISI: 62806

SİVASSPOR : % 33,6
FENERBAHÇE : % 31,8
GALATASARAY: % 30,5
BEŞİKTAŞ : % 4

İkinci İnönü buluşması ile ilgili Sayın Talip Bölükbaşı'nın (Gökyüzü baharda çiçek çiçek) yazısına ulaşmak için;

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=103938

THK Yangın Uçağı alım kampanyasına katılmak için tüm operatörlerden yangın yazıp 3919 ' a gönderin. Bedeli 6 YTL'dir. Ülkemize katkısı, yemyeşil ormanlar.

 
Toplam blog
: 240
: 2494
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

6 Mayıs, bir Hıdırellez günü "Merhaba dünya" demişim. Geçen elli küsur yıl. Bir şarkı vardır Osma..