Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '21

 
Kategori
Beslenme / Diyet
Okunma Sayısı
89
 

Alkolsüz Şampanya Üretimi

Yaz mevsiminin yaklaştığı şu malum günlerde tahmin edersiniz ki içeceklere doğru bir göz kayması yaşıyorum. Soğuk içecekler bana göz kırparken ben de onlara içimden: “Tamam tamam gazetede artık hep sizin adınız geçer bir süre.“ diyorum.  Öyle sıcaklar yaşanıyor ki yazın, iki kurtarıcı var biri dondurma biri soğuk içecekler biliyorsunuz. Gelelim konumuza, bundan bir 5 yıl önce yazdığım bir yazı vardı, eski okurlar bilir. Alkolsüz malt suyu üretiminden bahsetmiştim, fazla ilgi görmüştü. Malt suyu vücut için önemli, alkolsüz hali de tüketici tarafından bana hep soruluyordu tabi.

Neyse yıl oldu 2021 şimdi de akıllarda şu soru : “ Özgecim, alkolsüz şampanya ne demek?”

Tüketiciler tarafından o kadar ilgi görülen bir içecek haline geldi ki bu, yazmama ihtimalim kalmadı. Şimdi bu “Alkolsüz Şampanya” olarak gördüğünüz ve duyduğunuz ürün aslında bir gazlı içecek. Yani standart bildiğimiz gazlı içecekler neyse aynısı olarak düşünebilirsiniz. Tek fark tasarım olarak Şampanya imajı vermesi ve içeceğin sedefli gözükmesini sağlayan yenilebilir ve içilebilir gıda boyası. Ürün öyle tasarlanmış ki gazlı içeriğinden dolayı açıldığında şampanya gibi patlıyor. (Fşşşşş) Ambalajı ve etiketi deseniz zaten ona göre tasarlanmış, amaç bu şekilde hissettirmek. Bir zamanlar gıda ambalaj tasarımı konusuna karşı çok ilgiliydim, hala ilgim var fakat bu gerçekten ayrıntılı, özel bir konu. Bildiğimiz gıda içeriğini tasarım sayesinde bambaşka bir hale dönüştürüp, ürünü yeni doğan bir bebek haline getirebiliyor. Bu alkolsüz şampanya üretiminde ise çilek, kavun, tutti frutti, mango, muz , Hindistan cevizi, çikolata, coconut, şeftali ve ananas gibi birçok meyve aroması kullanılabiliyor. Renk de farklılıklar gösteriyor tabi ki, benim en çok merak ettiğim pembe ve mavi sedefli olan tasarım…

Kişilere ve düşüncelere saygı duymak çok güzel bir duygu değil mi? İsteyen alkollü tüketirken, isteyen de böyle alkolsüz tüketim gerçekleştirebiliyor. Birkaç yıl önce malt suyunda da bundan bahsetmiştim, şimdi ürün alkolsüz şampanya, ilerleyen yıllarda başka bir ürün olur. Değişmeyen tek şey bireylerin toplumda birbirlerine duyduğu saygı ve tüketicilerin beklentilerinin karşılanması...

Umarım akıllardaki soru bir cevap bulmuştur, gerisi senin tercihin sevgili okur.

Sağlıkla Kalın!

Not: “Ne mutlu ki, yeni ürün üretiminin sonu yok.”

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Bilge

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 367
Toplam yorum
: 46
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 299
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster