Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '14

 
Kategori
Güncel
 

Allah, Papa'daki bilinci Müslüman din adamlarına da versin! (Amen!)

Allah, Papa'daki bilinci Müslüman din adamlarına da versin! (Amen!)
 

Hristiyan Katoliklerin dini lideri Papa Franciscus Türkiye'yi ziyarete geldi. Ziyaretinde, adeta bir insanlık dersi verdi.
 
*
 
Hristiyan Katoliklerinin dini merkezi Vatikan'dır. Papa Vatikan'da ikâmet eder. Vatikan, İtalya'nın başkenti Roma'nın göbeğinde bulunan bir devlettir.
 
Vikipedi daha güzel bilgi vermiş, şöyle:
 
"Vatikan, İtalya'nın Roma şehrinde bulunan, Hıristiyanlık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi olan devlet. Yerleşik nüfus 930 civarındadır. Fakat Vatikan turistik bir yer olduğundan bu nüfus turistlerle 1.500'ü aşmaktadır. Çevresi yüksek duvarlarla kaplıdır ve kameralarla izlenmektedir. Dünyanın yüzölçümü olarak en küçük ülkesidir. Mutlak monarşiye dayalı bir yönetim uygulanır. Devlet başkanı olarak Papa'nın sözleri yasa hükmündedir. Papa, hem devlet başkanı, hem de Katolik mezhebinin ruhani lideridir. Katolik kilisesinin genel başkanı, Vatikan Devleti'nin de başkanı olur. Papa yasama, yürütme ve yargının da başkanıdır. Vatikan'ın, 100 kişilik İsviçre vatandaşı ve Katolik olması şart olan geleneksel giysili muhafızlardan oluşan küçük bir ordusu vardır."
 
*
 
Vatikan'ın tarihçesini az çok bildiğime, Vatikan'ı da, Papaları da pek sevmem, aklıma yürek bulandırıcı şeyler gelir.
 
Katoliklerin Papa'yı yanılmaz bulmaları,Tanrının yeryüzündeki temsilcisi olarak görmeleri, kadının günahkâr bir canlı olarak görülmesi, cinselliğe aşırı uzak olmaları, seçilen papanın erkek olduğunu anlamak için hayalarının kontrol edilmesi, Vatikan mahzenlerindeki tabutlarda bulunan Papaların cesetleri gibi şeyler aklıma geldikçe doğrusu biraz içim bulanır.
 
Seçilen Papa'ya yapılan haya kontrolünün sebebi olan hikâye MS 9. yüzyıla dayanır:
 
Kendini erkek olarak gösteren bir kadın, Vatikan'da din adamlığına kadar yükselir, bu yükseliş Papa seçilmeye kadar ilerler. Adı Papa Joan'dır. Kadınlığını Vatikan'ın tamamından gizler. Papalığı 3 yıl sürer. Hizmetkârlardan biriyle girdiği cinsel ilişki sonucu hamile kalır. Hamileliğini de 9 ay boyunca herkesten gizler. Bir ayin sırasında doğum sancıları tutar ve doğum yapar. Kadınlığı belli olan Papa Joan, halk tarafından parçalanarak öldürülür.
 
Papa Joan'ın varlığı ve hikâyesi Katoliklerce asla kabul edilmeyip reddedilir.
 
*
 
Dan Brown'un Melekler ve Şeytanlar adlı romanını mutlaka öneririm. Vatikan'ın izbelerine inip, Papa cesetlerinin küflü kokusunu alacak, gizemin ve heyecanın zirvesine çıkacaksınız.
 
*
 
Ama bizim Papa, günümüz Papa'sı tam bir Allah adamı! Bu Papa'yı sevdim. Yüreğim ısındı ona.
 
Neden derseniz.
 
Duruşu, tavrı, mütevaziliği, insancılığı, şatafatı ve lüksü reddetmesi, sevgi kazanmaya yetmez mi derim.
 
Gerçekten güzel adam Papa Franciscus...
 
Tasavvufçuların içerisine memnuniyetle alırım ben bu adamı...
 
Tasavvufçular, 'Bir lokma, bir hırka' demez mi? İşte bu adam tam da bunu diyor: 'Bir lokma, bir hırka/ gösterişin, şatafatın, mülkün, zenginliğin canı cehenneme...'
 
*
 
Bizim Cübbeli Ahmet dün çıkıp Papa'yı İslam'a davet etmiş TV'den.
 
Allah'ım ya! Adam dönüp bir kendine baksa! Mal, servet, lüks, şatafat, her türlü imkân elinin altında. Kendini mütevaziliğe davet etse keşke.
 
Birkaç yıl önceydi, Jet Fadıl'ın Caprice Gold projesinin reklamları dönüyordu. Bu reklamlardaki seslendirmelerden biri Cübbeli Ahmet'e aitti.
 
Caprice Gold, 7 yıldızlı lüks devre mülkler projesiydi, tamamlandı mı bilmiyorum artık.
 
*
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen gün 'Hepimiz açlığını birkaç hurmayla gideren peygamberin takipçileriyiz' dedi, seslendiği genelde İslam ülkelerinin temsilcileriydi. Gülünç değil mi? Birkaç hurmayla açlık gideren peygamberin takipçileri şatafat, lüks, mülk, zenginlik içerisinde yüzüyor. Din adamları öyle,yöneticileri öyle, iş adamları öyle... (İhsan Eliaçık gibi mütevazi din adamları var ama, son derece az.)
 
Nur yüzlü Papa Franciscus, insanlık sen gibi adamlara gerçekten hasret!...
 
-Mustafa Yıldırım - 30.11.2014
 
Toplam blog
: 480
: 715
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Konyalıyım. Edebiyat okudum. Amatör yazar ve şairim. ..