Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Allah Benimle beraber-2

Ne iş yaparsak yapalım başında Allah Benimle Beraber demeli ve öyle hareket etmeli . Dua en önemli tılsımdır. Samimi edilecek dua aslında her kapının kilidini açabilir.  

Üniversite yıllarında , yeni namaz kılmaya başladığım dönemde sürekli bir şeyleri öğrendiğimi farkettim. Birileri ya namaz kılarken hata yaptığımı yada  Sure’leri  doğru söyleyip söylemediğimi soru yada merak ettiğim şeyleri bir şekilde öğrendiğimi farkettim. Bir arkadaşımla sohbet ederken bu durumu Ona  bahsettim.

‘’ Siz bildiklerinizle amel ediniz Biz Size bilmediklerinizi öğretiriz ‘’ Kudsi Hadisi şerifini söyledi. Evet gerçekte öyle oldu.

Bence kişi ne iş yaparsa yapsın Allah Benimle beraber deyip ona göre hareket ederse . Yani yalan söylemeyip , iftira atmayıp , hile girmeden , aşırılığa kaçmadan  ne iş yaparsa ( yeni iş kurma , kariyerde yükselme , evlenme vs…. )  Allah ın güvencesi ile hareket eder .  

Evet çok hızlı değildir, fakat Kaderi ilahide yada ahirette mutlaka emeğinin karşılığını  alacak hale gelir. Ayrıca bu durum , özellikle samimi dualar ile yeni yollar ve fikirler getiriyor. Ayrıca insan daha özgüvenli hareket ediyor. Yani sonuç olarak hiçbir şekilde kaldıramayacak ve Sizin hiçbir şeyinize ihtiyacı olmayan ve Her Şeye gücü yetenden yardım ve destek alıyorsunuz. Uzatılan her samimi ele cevap veren , merhameti  en geniş olandan. Diyelim ki işinden çıkamadığınız bir durum oldu , doğru neyse Allah a güvenerek ve dua-tövbe (kul hakkı varsa Nasuh tövbesi ile)  ile hareket etmeli insan.  Ne yapamayacağını bilemeyince  insan samimiyet Allah tan yardım istemeli ve onun rehberliğine güvenmeli. Ama samimiyetini de imtihan edilebileceğini unutmamalıdır.

 
Toplam blog
: 28
: 116
Kayıt tarihi
: 30.01.17
 
 

 Halil BİÇEN ..