Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '08

 
Kategori
Güncel
 

Allah hepimize akıl fikir versin....

Allah hepimize akıl fikir versin....
 

Merhaba değerli okurlar,

Ankara öylesine sıcak ki.... Dışarısı bunaltıyor..... Haberlere gelince, ordan da sıcak mesajlar geliyor....

Bu yazımın konusu, Genel Kurmay Başkanlığımızın açıklaması.... Bakın özet olarak Genel Kurmayımız diyor ki....

" Genelkurmay'dan halka çağrı "

Genelkurmay Başkanlığı’nın dün geç saatlerde yaptığı açıklamada “ TSK’ya yöneltilen hukuk dışı saldırılara karşı Türk milletinin yasal ve demokratik tepki göstermesi doğal bir beklentidir ” denildi.

Genelkurmay Başkanlığı bazı muvazzaf subaylarla ilgili Ergenekon iddiaları konusunda 3 gün önce de “Genelkurmay Askeri Savcılığı’nca bu konuda yürütülen bir soruşturma bulunmamaktadır” açıklaması yapmıştı. Bu kez aynı çerçevede bir soruşturmanın Hava Kuvvetleri Savcılığı tarafından açıldığı ileri sürüldü.

Genelkurmay bu iddiaları da yalanladı.

Genelkurmay’ın dünkü açıklamasının nedeni ise AKŞAM Gazetesi’nde önceki gün yayımlanan haberdi. Haberde Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığı’nın kendi personeliyle ilgili soruşturma başlattığı bildiriliyordu.

Ancak Genelkurmay yine dün akşam bu haberi yalanlayarak bu soruşturmanın Ergenekon’la ilgisinin bulunmadığını açıkladı.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, personelinin karıştığı her türlü disiplinsizlik olayını büyük bir duyarlılıkla incelediği ve kanunlar çerçevesinde gereğini yerine getirdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, “Üç sene önce vuku bulan bir olayda mahkeme kararıyla ordudan ilişiği kesilen bir personelin durumu dahi, bazı basın ve yayın organlarında yeni bir olay olarak kamuoyuna duyurulmaktadır” denildi.

Genelkurmay açıklamasında, halka da çağrıda bulunularak, “Silahlı Kuvvetlerine yöneltilen hukuk dışı saldırılara karşı yalnız Türk Silahlı Kuvvetlerinin değil, onun gerçek sahibi yüce Türk milletinin de yasal ve demokratik tepki göstermesi doğal bir beklentidir” denildi.

Genel Kurmayımızın bu haykırışına, çok dikkat edilmeli....

Onlar sanki görmüş olduğu bazı ülke sorunlarının demokratik hakların kullanılması yoluyla halledilmesini arzuluyor gibiler...

Ve sanki, ülkemizdeki siyasetçilerden umudunu kesmiş ve kendilerine yönelik sözlü sataşmaların engellenmesini milletten ister gibiler...

Kanaatime göre, bir takım basın kuruluşlarının yazdığı yazılar, onları rahatsız etmektedir.

Bu rahatsız ediş, söz konusu basın kuruluşlarının yazdığı yazıların ülkenin güncel konusu olan ERGENEKON ile ilişkilendirilmek istenmesi olmalı....

Bu basın organları, hukuki süreçe niçin saygı göstermemektedirler?

Bir hukuki süreç devam ederken ellerindeki var ise ama doğru, ama yanlış bazı bilgileri, niçin doğrudan ilgili mahkemeye sunmadan kamuoyuna yansıtmaktadırlar?

Şimdi de basın mı, kendini hakim-savcı yerine koymak istemektedir.....

TSK'i bir kurum değilmidir? Onların da içlerinde, disiplinsizlik nedeniyle, bazı personelleri hakkında dün olduğu gibi, bugünde askeri mahkemelerde dava açması doğal değil midir?

Açılan her dava hakkında, adeta " Öküz altında buzağı arar " misali, ülkenin güncel konuları ile ilişkilendirilmek istenmesi kadar abesle iştigal olunabilir mi?

Öyle bir hale getirildi ki TSK, her işi bırakıp, bir de basını takip edip, "yok o öyle değil, böyledir " şeklinde açıklama yapmak mecburiyetinde bırakılmaktadır.

TSK, bu haberlere sessiz kalsa, bu sefer de bir kısım basınımız diyecek ki, bak işte suskun kalıyorlar. Sukut ikrardır mantığıyla hareket ederek, illaki onları bu ağız dalaşı içerisine çekmek istiyecektir....

Eyy bu yönde hareket eden değerli basın mensupları, niyetiniz nedir? Hangi amaca hizmet etmeyi düşünüyorsunuz?

Sizler, size her gelen, özellikle TSK'dan uzaklaştırılmış ve doğal olarak da TSK'ya karşı bir kızgınlık içerisinde olan insanların, belki de 3-5 kuruşluk menfaat karşılığında her anlattıklarını haber yaparak, TSK'yı yıpratmak anlayışından ne zaman vazgeçeceksiniz?

TSK'nın başka işi kalmadı mı Allah aşkına?

Bir yandan terörle mücadele ederken, diğer yandan Yunanistan'la it dalaşına girerken, bir de Sizlerle ağız dalaşına mı girmek zorunda...

Varsa ellerinizde bilgi ve belgeleriniz, alın götürün onları mahkemeye sunun, bu konuda sizleri engelleyen mi var?

Ama, yayınladığınız yalan yanlış, eski haberlerle, TSK'yı zan altında bırakmaya, hiç mi hiç hakkınız yok...

Birden fazla yumurtanın bulunduğu sepette, çürük yumurta olmaz mı? Elbette olabilir.... Ama hangi yumurtanın sağlam, hangisinin çürük olduğunu bırakın da ülkenin yargısı halletsin.... Ortalığı bulandırmanızın hiç bir haklı nedeni yoktur ve olamaz...

Sizler, illaki kendinize bir meşgale, bir manşet haber arıyorsanız gidin SİYASİLERİN DOKUNULMAZLIK ZIRHI ARKASINDA YAPTIKLARINI ARAŞTIRIN, YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNE GİDİN.....

Bi çift sözüm de siyasilere olacak....

Beyler sizler ne yapıyorsunuz?

Bakın TSK, birşeylerden rahatsızlık duyuyor ve sizlerden de ümidi kesmiş olmalı ki, yüce Türk Milletinden yasal ve demokratik bir tepki beklemektedir.

Bu çok manidardır....

Sizler, YASAMA YANİ KANUN KOYUCU OLARAK, basının bu davranışını, varsa yasal boşlukları, bunları doldurmayı ve hukuken engellemeyi düşünmüyor musunuz?

Bu ülkede basının uyması gereken kurallar yokmudur, olmamalımıdır?

Her konuda, her şeyi yapmaya muktedir olan Sizler, TSK'nın yıpratılmaması konusunda niçin harekete geçmiyorsunuz, en azından TSK'nın yetkilileriyle görüşüp, rahatsızlık nedenlerini niçin öğrenmiyorsunuz?

TSK'nın, Yüce Türk Milletinden niçin yasal ve demokratik bir tepki beklediğini gidip onlarla konuşmuyorsunuz?

Günümüz Türkiye'sinde, herkesin aklına başına toplaması en büyük dileğimdir...

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..