Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '10

 
Kategori
Dostluk
 

Allah için yaşanan sevgi süresiz ve sonsuzdur

Allah için yaşanan sevgi süresiz ve sonsuzdur
 

ALLAH İÇİN YAŞANAN SEVGİ SÜRESİZ VE SONSUZDUR; DÜNYADA VE ARDINDAN SONSUZ YAŞAMDA DEVAM ETMEYE KİLİTLENMİŞ BİR SEVGİDİR.

Allah için yaşanan sevgide sadakat, merhamet ve bağışlama vardır. Allah tüm güzel şeyleri yaratandır, tüm zevkin sahibidir ve hiçbir şey O’na duyulan sevgi ve imani coşku kadar kalpte mutmainlik oluşturamaz.

Bu, Allah’ın inanan kullarına bir lütfudur, Allah Katından bir nimettir. Bu, Allah’a samimi inananlara has üstün bir güzellik, bir nimettir ve cennette de bu şekilde olacaktır.Yüce Allah sevginin, tutkunun, muhabbetin sırlarını bize Kuran’da açıklar. Rabbimiz, gerçek sevgiyi yaşamanın ancak imanla mümkün olduğunu “İman edenler ve salih amellerde bulunanlar ise, Rahman (olan Allah), onlar için bir sevgi kılacaktır.” (Meryem Suresi, 96) ayetiyle Kuran'da bizlere bildirmektedir.

Toplumdaki insanların büyük bir bölümü ise ruhlarındaki sevgiyi öldürmüş durumdadırlar. İnsanların öncelikle ruhlarındaki ölüyü diriltmeleri gerekmektedir; asıl önemli konu, Allah aşkının insanı sarmasıdır. Allah aşkını içinde hisseden insan dünyanın tüm güzelliklerine kavuşur. Kalbini Allah’a tam olarak teslim eden insan, artık Allah’ın yönetimindedir. Allah’ı aşkla seven insan yaşadığı aşkın derin güzelliğini ve mutluluğu sürekli içinde hisseder.

 
Toplam blog
: 727
: 972
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

Ekonomi okudum. 5 yıldır haber siteleri, portal ve dergilerde yayınlanan yazılarımı ve inandıklar..