Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Allah'ın adaleti 2

Süper Lig 2. hafta maçalrıda kazasız belasız atlatıldı. Ancak hakem hatalarının artık iyice gündeme oturmaya başladığı bir hafta yaşandı. Özellikle Sivasspor-Eskişehir maçında verilmeyen Sivas'ın penaltısı ve kalecisinin gösterilen anlamsız sarı kartlarla kırmızı kart görerek kalecisiz maçı tamamlaması Barış Şimşek adındaki hakem müsveddesinin Süper Ligde işinin olmadığını ve MHK'nin hakemlerle ilgili acil bir toplantı yapmasını gerektiriyor. Zaten şike soruşturması ile patlamaya hazır olan tribünleri bir de böyle hakemlerin germesi Türk futbolua adına  tehlike sinyallerini sarıdan kırmızıya geçirecektir.

F.Bahçe çekinerek gittiği Antep deplasmanından baklavanın kaymaklısını yiyerek döndüyse bunda en büyük pay hırsı gözlerinden okunan Alex'e borçludur. Attığı golden sonra hırsını alamayıp filelere asılarak gol sevincini yaşayan Alex yine birilerine gereken mesajı göndermiştir. İlk maça göre daha derli toplu oynayan F.Bahçe oyunda pozisyon üstünlüğünü sağlamışken Olcan'ın süper golü ile sarsılırken kısa sürede bu gole cevabı veren Alex ile tekrar oyun üsütnlüğünü eline geçirdi. İlk maçına göre çok daha iyi oynayan Ziegler haftalar ilerledikçe daha iyi olacağının mesajınıda taraftarlarına verdi. Ancak bu maçta solda Caner ile oynamasıda Zieglerin daha fazla ofansa destek vermesini sağlamıştır. Dia'nın defansif yönünün hiç olmayışı geçen hafta Zieglerle ilgili oluşan kaygılarımızı Caner'in hırslı ve yardımlaşmayı seven tarzı ile yok etti. Bu haftada sakatlar kervanına birde Mehmet Topuz'u ekleyen F.Bahçe'de Aykut Kocaman'ın endişe dolu bakışlarını herkes farketmiştir. Zaten sıkışık bir süreçte devam eden ligde bir de bu kadar sakatlık ile boğuşması Aykut Hoca'nın en büyük sıkıntısı olacaktır. Topuz'un yerine giren Uğur'un ilk goldeki katkısı yadırganamaz ancak uzun süre futboldan uzak kalan bu oyuncunun savruk oyunu ilerisi için pek fazla ümit vermedi. Zaten 82. dakikada tekrar sakatlanarak yerini yeni transfer Sezer'e bıraktı.  Semih'in yerine oyuan giren Bienvenu önce bir penaltı kazandırdı ancak penaltı ustası Alex topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndermesine rağmen direğe takılarak herkesi şaşırttı. Hatta Lig TV spikeri o kadar şaşırdı ki Alex'in kariyerindeki kaçan ilk penaltı olduğunu söyledi. Yine Ziegler'in güzel ortasını şık bir kafa vuruşu ile ağlara gönderen Bienvenu ilk golünü atarken Tolunay Kafkas'a da teslim bayrağını çektirdi.

Maçın ilk yarısında Baroni'nin ortasına kolu ile müdahele eden Dany'nin pozisyonuna penaltıyı vermeyen Bülent Yıldırım Wagner'in düşürülüşünde de penaltıyı veremedi. Trabzon-İBB maçında Halis Özkahya Colman'ı 2. sarıdan atması gerekirken seyirci baskısından korktuğu için kartını çıkaramadı. Galatasaray-Samsun maçının hakemi Kuddusi Müftüoğlu Ahmet'in Elmander'e yaptığı şarjda Elmander'in Arif Erdem'i aratmayan performansına aldanarak kırmızı kart ve penaltı vererek maçın sonucunu direkt etkiledi. Ayrıca geçen hafta Melo''nun attığı kafayı es geçen Özgür Yankaya bu hafta aynı Melo'nun Pitbull sevincine de ortak olmuşdur. Geçen sezon görüntülere bakarak hakemlerin es geçtiği pozisyonları cezalandıran disiplin kurulu herhalde halen tatile devam ediyor!!!

Şike soruşturmasının muzdaribi F.Bahçe her hafta üsütüne koyarak devam ederken şanslısı ise sadece şanslı olduğunu ispat ederek yoluna devam ediyor.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..