Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

Allah'ın adaleti

Süper Lig yaklaşık 1 ay erteleme ile start aldı. Miili maçtan sonra nihayet futbola odaklanmayı başarabildik. Öncelikle şike soruşturması sebebiyle tribünlerin eski havasında olmadığını gördük. Bu haftanın en güzel taraftarlı örneğini vefalı F.Bahçe taraftarları gösterdi. Seyircisiz maçta stad dışından seslerini futbolculara duyurdular. Ekran başında tribünlerin boş olduğunu görmesek seyircisiz olduğunu anlamak ya da kör birini bu maçın seyircisiz olduğuna inandırmak gerçekten çok zordu.

Şampiyon hakkındaki iddalara ve yaşadığı olumsuz tabloya rağmen haftayı 3 puanla kapatarak kaldığım yerden devam ediyorum mesajını rakiplerine verdi. Her ne kadar TFF şampiyona sezonun açılış maçını oynatmasa da Allah'ın adaleti yerini buldu. Şampiyonluk yolundaki rakipleri ve şike soruşturması sürecinde sürekli aleyhine açıklama yapanlar ilk haftayı yenilgiler ve beraberlikle kapatırken 3 puanı almayı bildi. Eh Allah'ın parmağı yok ki gözlerine soksun; Şikeci diyenlere en güzel dersi sahada verdi.

F.Bahçe en önemli 3 as oyuncusunu sezon açılışından hemen önce kaybettiği ve yerlerini geç doldurduğu için geçen sezon ki güzel futbolu sahaya yansıtamadı. Santos'un yerine alınan Ziegler maalesef hücuma katkı yönünden çok geride ve takıma adapte olması zaman alacak gibi görünüyor. Lugano'nun yokluğunda sakatlıklarla birlikte defansın göbeğinde oynayan Bilica maalesef yine kendi bildiğini okumaya devam ediyor. Allah'tan Yobo tekrar kiralık olarak alınmış yoksa bu maçta ligin yeni takımı Orduspor bu maçtan puan veya puanlarla dönebilirdi. Gökhan'ın eksikliği zaten F.Bahçe'nin en büyük handikapıydı. Orta sahada Emre'nin olmayışıda takımı ileri çıkışlarda çok yavaşlattı. Selçuk ve Baroni maalesef geçen sozun ki performanslarının çok gerisindeler. Mehmet Topuz yine ne yaptığını bilmez bir şekilde ileri geri koştu durdu. Ama zaten bek olarak zorlanan Bekir'e hiç destek vermemesi F.Bahçe'nin en önemli kanadını etkisizleştirdi. Alex Onur'un markajından kurtulduğu anlarda etkili oldu ama şike soruşturması anlaşılan en çok kaptanı etkilemiş ki oldukça moralsizdi. Semih ise her zaman ki gibi fırsatını bulduğu anda pozisyoan girdi ve en önemli özelliği olan paylaşımcılığı ile Baroni'ye takımına 3 puanı getiren golü attırdı.

Metin Diyadin'in takımı ise oldukça iyi bir kondüsyona sahip ve takım olma yolunda çok iyiler. İlerleyen haftalarda özellikle yabancı oyuncuları ile çok can yakacaklar. Ordu sadece diğerleri için değil 4 büyükler içinde çok zor bir deplasman olacak.

Son olarak  golden sonra F.Bahçeli futbolcuların Aziz Yıldırım'a yaptıkları jest belki birilerine çok önemli mesaj vermiştir diye umut ediyorum.

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..