Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Allah'ın Adaleti

Layık olduğun değeri veremedik yaşarken,

Eski günlere özlemin arttığı bu günlerde,

Fenerlisi, G.Saraylısı, Beşiktaşlısı

Tüm renkler senin için ağlıyor,

En büyük Fenerli Lefter,

Rahat uyu mekanın Cennet olsun.

Babası Rum olduğu için kendini bilmezlerin taşlı sopalı saldırısına uğrayan, ama vatanı için 4 yıl askerlik yapan ve kendisine saldıranları tanımasına rağmen şikayet eymeyecek kadar ülkesini seven büyük bir insanı rahmetle anarak ve onun anısına bir agrostiş yazarak başladım yazıma. Umarım iyi olmuştur. Fenerbahçe ve Türk futbolunun gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından Lefter'i kaybettiğimiz haftada sahaya onun adı yazılı çubuklu formalarla sahaya gelen F.Bahçe sezonun en yi futbolunu oynadı. Sanki Lefter'in ruhu sahadaydı. Umarım sadece bu maç ile sınırlı almaz ve gerisi gelir. 

Bu kadar çok pozisyona girip 26 şut atarak 9 isabet sağlayan bir takımın uzatma dakikalarının uzatmasında karambol bir golle kazanması futbolu enteresan bir oyun haline getiriyor. Ancak bu durumu Fenerbahçeli teknik kadro ve yönetim ciddi olarak düşünürler. Bu kadar pozisyona girip son saniyede galip gelmek tamamen bir forvet yetersizliği ile açıklanır. Bu maçta Fenerbahçenin forvetinde Baros, Elmander veya Almeida olsaydı maç 5-1 biterdi. Bienvenü bu takımda maalesef malzemeci bile olamaz. Yönetim elini çabuk tutmazsa her zaman bu kadar şanslı olamazlar ve puan farkı açılır. Play-Off bile tehlikeye girer. Bir an önce golü koklayan pozisyona girince eli ayağı dolaşmayan bir pivot santrafor alınmalıdır.

Bu maçta Fenebahçe sezonun en iyi maçını oynarken Stoch ve Caner takımın en iyileri olarak göze battılar. Tabi aslında takımda kötü oynayan yok desek Bienvenüye haksızlık etmiş oluruz. Topuz ve Gökhan haftalar ilerledikçe geçen sezonun  18 maçlık periyodundaki formlarına kavuşuyorlar. Stoch bugün Alex'in yokluğunu aratmadığı gibi takımı daha hızlı ileriye taşıdı. Caner'e attırdığı goldeki payı çok fazlaydı. Aykut Kocaman'ın elindeki kısıtlı kadro ile çak fazla oyunun seyrini değiştirecek yedeği yokken bu haftayı kayıpsız atlatması önümüzdeki haftalar için çok büyük moral oldu.

Lefter, Rauf Denktaş ve Aslı Nemutlu'yu kaybettiğimiz bir haftada merhumlara Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Umarım Lefter'in asil hareketleri bundan sonraki süreçte Türk futboluna örnek olur.   

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..