Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '13

 
Kategori
Siyaset
 

Allah'ın adıyla...

Allah'ın adıyla...
 

Allah'ın adıyla...
 
Her şeye "Allah'ın adıyla" başlayıp "Allah'ın adıyla" yapıyorlar...
 
Bırakın "Allah'ın adıyla" başlayıp, "Allah'ın adıyla" yapmayı, nefes aldığınız her "An" içinde yaptıklarınızdan, söylediklerinizden ve onların sonuçlarından dolayı Allah'a karşı sorumlusunuz.
 
Yüce Allah, bizleri yarattığına inandığımız Yüce Allah'ı her şeye bu kadar "Alet" etmek ve her icraatta O'nun adının arkasına sığınmak ne derece doğru, orasını tartışmak gerek.
 
Benim Allah'a olan inancım ve o inancım doğrultusunda görevim, kul ile Allah arasında olan bir mesele ve kimsenin karışmaya hakkı yok, haddi de değildir. Bunu defalarca bu sütunlarda ifade ettim.
 
Kuran'da Yüce Yaratan Allah'ın bize yüklediği "Kulluk görevleri" yanında, bir de topluma karşı görevlerimizin olduğundan kuşkumuz yok.
 
Allah'a karşı görevlerinizde bir aksama olursa, onun hesabını Allah görür... Gerekirse affedicidir, affeder.
 
Ancak...
 
Topluma karşı olan görevlerimizdeki olumsuz davranma ve yanlışlarımızdan dolayı Allah'ın affı yoktur. Çünkü Yüce Allah, Kuran'daki bir çok ayette "Hak"lardan söz etmiş ve insanlara (Yaratılanlara) karşı hakkın istismar edilmemesini istemiştir. Hak istismarında bulunanların da cennete giremeyeceklerini, cezalandırılacaklarını açıkça belirtmiştir.
 
O halde...
 
Her türlü haksızlığı yaparken bir taraftan "Allah'ın adıyla" nasıl başlayıp bitiriyorsunuz?
 
İnsanları, "Allah'ın adını" öne çıkararak nasıl boğazlıyorsunuz?
 
Savaşın bile bir ahlakı var. Savaşta sağ ele geçirilen savunmasız kişiler esirdir ve esire yapılacak muamele de insani olmak zorundadır.
 
Sağ ele geçmiş bir esiri "Allahu Ekber (Allah büyüktür)" diyerek nasıl öldürürsün!...
 
Başbakan, dikkat ederseniz her işin başında "Ya Allah, bismillah" diye başlıyor, ardından da "Allahu Ekber" nidalarıyla adam boğazlayan "Özgür Suriye Ordusu" mensuplarına destek veriyor.
 
Allah, zalimlerin yanında değildir.
 
İnsan Suresi(76) 31 nci Ayet: "Dilediğini kendi rahmetine sokar. Zalimlere ise, onlar için acı bir azab hazırlamıştır."
 
Yüce Allah; kendi adının arkasına sığınarak kul hakkını gözetmeyen ve zalimlik yapanlar için ne yapar, orasını da kendi bilir elbette...
 
18 EYLÜL 2013
İBRAHİM PEKBAY
 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..