Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '11

 
Kategori
İnançlar
 

Allah'ın bir Sanatı: Tavus Kuşları

Allah'ın bir Sanatı: Tavus Kuşları
 

Tavus kuşlarının en önemli özellikleri, tarif edilemeyecek güzellikte renklerle süslenmiş bir kuyruğa sahip olmaları. Ancak burada tarif edilen, muhteşem kuyruklarıyla gösteri yapan erkek tavus kuşları. 

Tavus kuşunun bazı özelliklerine bir bakalım: 

Erkek tavus kuşunda her yıl yenilenen yaklaşık 200 kuyruk tüyü var. 

Tüylerden 170 kadarı göz şeklinde; bunlar 'göz tüyü' olarak adlandırılır. Kalan 30 tüy ise yelpazeye son derece güzel görünen bir dış sınır çizen 't tüyleri'. 

Tavus kuşları kuyruk tüylerini sergilerken ortaya çıkan yelpazede göz tüyleri oldukça düzenli bir yayılım gösterir. Gözlerin her biri görünür durumdadır; çünkü yelpazede ön sırada kısa tüyler, arka sırada uzun tüyler yerleştirilmiş. 

Tavus kuşu tüylerindeki desenlere baktığımızda, bunlardaki güzelliklere hayran olmaktan kendimizi alamayız. Bilim adamlarının son araştırmaları, bu desenlerin temelinde şaşırtıcı bir tasarım olduğunu ortaya çıkardı. 

Bilim adamları, tüylerdeki renklerin temelini açığa çıkarmak için kuvvetli elektron mikroskopları kullandılar. Yeşil erkek tavus kuşunun tüylerinin ana gövdelerinden çıkan kılların üzerindeki daha da küçük tüycükleri incelediler. Araştırmacılar, her biri insan saçından yüzlerce kez daha ince olan 2 boyutlu küçük yapıların, tüycükler üzerinde art arda sıralandığını gördüler. Buradaki yapının, ışığı hafif farklı açılarda yansıtarak, renkteki çeşitlenmeye yol açtığı ortaya çıkarılmış oldu. 

Görüldüğü gibi tavus kuşlarının tüylerinde çok özel ayarlanmış harika desenler ve özel bir tasarım olduğu çok açık. Belki de yakın bir gelecekte tavus kuşlarındaki bu yapının taklit edilmesi sonucu, rengarenk kaplamalarla yapılmış süs eşyaları görebiliriz. [*] 

Peki ama böyle harika, akılcı ve ilham verici bir tasarım ilk olarak nasıl ortaya çıkmış? Tavus kuşu kendi bedeninde tüyler var edip bunlara renklendirici bir özellik katmaya karar vermiş olabilir mi? Sonra da o harika desenleri meydana getirmeyi kendisi ayarlamış olabilir mi? Hiç kuşkusuz; hayır. 

Göze hoş gelen desenlerin bulunduğu bir tablonun bir sanatçı tarafından yapıldığı açıktır. Resim ve desenler nasıl kendisini yapan bir sanatçının varlığını gösterirse, tavus kuşundaki desenler de kendilerini vareden Yaratıcı'nın varlığını gösterirler. Tavus kuşunun tüylerindeki hayret verici yapıları düzenleyen ve onlardan harika desenler çıkaran, her güzelliğin gerçek sahibi olan Allah'tır. Allah, benzersiz, kusursuz ve sonsuz tüm güzellikleri sanatının içinde yaratandır. 

“O Allah ki, Yaratan'dır, (en güzel bir biçimde) kusursuzca var edendir, 'şekil ve suret' verendir. En güzel isimler O'nundur. Göklerde ve yerde olanların tümü O'nu tesbih etmektedir. O, Aziz, Hakimdir.” (Haşr Suresi, 24) 

 

[*] http://www.evrimteorisi.info 

 
Toplam blog
: 727
: 972
Kayıt tarihi
: 09.02.10
 
 

Ekonomi okudum. 5 yıldır haber siteleri, portal ve dergilerde yayınlanan yazılarımı ve inandıklar..