Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Allah'ın devesinin su içme hakkı

Allah'ın devesinin su içme hakkı
 

fotoğraf, www.forumdas.net sitesinden alındı.


Allah’ın yarattığı: ister taş toprak olsun ister insan hayvan olsun isterse ay yıldız yahut gül bülbül olsun her varlığın kendi özü ve anadiliyle var olma, yaşama hakkı vardır. Bu hak, Allah’ın devesinin su içme hakkı gibi doğal, kutsal bir haktır.

Bu deve de kimdir, diyeceksiniz, söyleyeyim:

Hani Kur'ân-ı Kerîm’in haber verdiği, Hz. Salih'in bolluktan şımarmış, söz dinlemez, Allah’tan sakınmaz olmuş Semûd kavmini uyarıp onu bırakın, Allah’ın arzında yesin içsin, sakın ona kötülük etmeyin, su içme hakkına uyun, sonra sizi yakın bir azap yakalar, dediği, ama uyarılanların peygamberi dinlemeyip ayaklarını kestikleri, mucize olarak kayadan çıkan Allah’ın devesi... bir bakıma hepimiz, cümle mahlûkat!

Ha hay, o çağlar çoktan geçti, devenin ayaklarını kesmek mi kaldı, onun yerine ya dilini bağlıyor ya özünü varlığını yok sayıyor ya da sesini boğuyorlar, diyeceksiniz, haklısınız, şimdi o zalim, kaba cahilliğin yerini usturuplu, sözde nazik, yarı cahillik aldı.

Bu nedir derseniz, bildiğim, gördüğümce şudur: devenin hakkı olan suyu bulandırmak, ağzını burnunu çamura sokmak, sarı veya kırmızı rengini de zifte bulamak. Yani develeri kişiliksiz kimliksiz sürüler, kalabalıklar haline getirmek, farklı diller ve renkleri de lekemsi karman çorman şekillere, saçma sapan sözlerle gürültümsü seslere dönüştürmek.

 

 
Toplam blog
: 57
: 385
Kayıt tarihi
: 26.11.12
 
 

Yazar, gazeteci (eskisi); şimdilerde işsiz, göğe ve suya yazıyor.  ..