Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '12

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Allah'ın en adil dağıttığı şey...

Allah'ın en adil dağıttığı şey...
 

Allah sana akıl versin! Ben sana başka ne diyim kardeşim?


Ben İletişim Fakültesi'nde okurken, Siyaset Sosyolojisi dersimize, Türkiye'nin en iyi Siyaset Bilimcilerinden Niyazı Öktem gelirdi. Kendisinin verdiği derslerden en aklımda kalan cümleleri şunlar olmuştu:

" Arkadaşlar! Allah'ın en adil dağittığı şey akıldır, akıl!.. Bu gün, deliye bile sorsanız, yalnız kendi aklını beğenir! Ya da, bir düşünsenize... insanlar kendi aklını beğenmese, herkes başkasının aklına özense, ne büyük karmaşa ve kaos olur du Dünya'da; Allah bilir! " demesiydi.

Hemen hemen her ortamda ve Milliyet Blogta da sayısız kereler gördüm ki, herkes en çok da kendi aklını beğenmekte!.. Ve aslında ilk bakışta bu, kibirlilik gibi gözükse de, sağlıklı olan da bu değil mi sizce de?

Herkesin önce kendi düşüncelerini savunması, aklın gereği ve tutarlı olabilmenin de ilk şartı değil midir?

Nasrettin hocanın kendi aklını satıp, yerine daha iyi bir akıl koymak için pazara çıkıp, sonra da evine en çok beğendiği akılla, kendi aklıyla dönmesini anlatan fıkrayı bilmeyen var mıdır acaba aranızda?

Varsa eğer böyleleri... Yine o büyük Türk bilgesinin sözleriyle ifade etmem gerekirse: " Bilenler bilmeyenlere anlatsın" o fıkrayı!...

Yaradılışımıza konan bir özelliği, herkesin önce kendi aklını beğenmesini inkar edip, yok sayıp " İlla da benim gibi düşüneceksin! İlla da benim gibi yazacaksın! " diye tutturan ultra demokratları! Hangi akıl sınıfına koymalı? Hangi kazanlarda kaynatmalı acaba? Bu olmamışları?!!...

Düşün bakalım bir... Senin gibi düşünen milyarlarca insanın olması mı? Yoksa herkesin kendine özgü, damıtılmış bir hayat görüşü, dünya duruşu olması mı ülken ve dünyan için daha hayırlı?

Herkesin herkes kadar düşünebileceği, isteyen herkesin herkes kadar fikir, duygu, yazı üretebileceği böyle bir ortamda, Milliyet Blog'ta sanki bir tek doğru, bir tek şekil, bir tek içerik varmışçasına; aynı tek sesi çıkarmasını beklemek insanlardan; sence ne derece akıllı?

Delinin bile sadece kendi aklını beğendiği bir dünyada... "İlle de benim aklım en doğru!" diye tutturabilmek hangi aklı evelin işi?!!

Bırak kardeşim! Bırak!.. İsteyen senin gibi düşünsün. İsteyen kendi istediği gibi... Yoksa sen kendini Allah'tan daha adil ve daha akıllı mı sanırsın? Sendeki bu kör kibiri, Allahım affetsin!

Not: Yazımdaki görsel www.fantastikresimler.net adresinden alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..