Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '12

 
Kategori
İnançlar
 

Allah'ın parafları ve imzaları Kuran'da var mı?

Allah'ın parafları ve imzaları Kuran'da var mı?
 

Elif Lam Mim


(Kuran'da) Allah'ın Paraf ve İmzaları (Esmalar)

Kuran'da bir çok sure Elif, Lam, Mim, Ra başlar veya sırf bu harflerle başladığı için Ya Sin, Ta Ha isimleriyle bile anılmıştır. Bunlar nedir? 

Kuran'ı okuduğumuzda Allah bir çok olay ve durumu açıkladıktan sonra, Rab o açıkladığı olay ve durumla ilgili Esmasıyla Sure sonlarında veya paragraf sonlarında Esma ile imza atmaktadır.

Bu harfler ise Allahın o sure ile ilgili paraflarıdır. Yani hangi konudan konuşacaksa o konuyla ilgili bir şifre gibidir, Esmasının şifreleri

Mesela Bakara Suresinde Elif Lam Mim üç kutuplu bir şifredir. Birisi Allahtan kula diğerleri kuldan Allah'ın beklentisine yöneliktir.

Elif Lam ve Mim harfleri gerçekten de üç konuda dikkati çekmekte.

İslam ümmetinin cimrileşerek maddecileşip kapitalistleşmesin mala mülke tamah etmesin diye Rabbimiz bu çok uzun surede yığınla uyarıda bulunur. Elif Allahın, Lam LATİF (Lütfu bol Allah) , Mim se Bakaranın ruhu gereği Malikül Mülk'ün (Mülkün maddenin tek ve gerçek sahibi Allah) için işarettir ki Müslümandan Bakara suresinde nasıl ki cömert ve zekatı infakı veren bir kimse olması bekleniyorsa bu harflerle başlanırken Esmanın bir köpürtmesi olan Kuran'ın en uzun suresinin bu paraflarla başlamasına da asla şaşmamalı.

Diğer mesaj ise daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi  Elif Lam ve Mim  I L M harfleriyle ilim den uzaklaşılmamasına yönelik bir ikazdır. Oku seni Yaratanın adıyla diye başlayan ayet 96. sıraya gitsede ilmden Alemi Alimce İlm ederek okumanın kökleri burada yatmaktadır.

Elif Lam ve Mim harflerinin belkide en büyük mesajı, ki büyük bir ihtimalle Mevlanada buradan esinlenerek A D M harflerinden Adem'in aslında ibadet için yaratıldığını çıkartmıştır. Lam harfide tıpkı rükuya eğilen bir insan gibi, kıyama kalkan elif, secdeye varmış olan mim le uyumludur. İnsanın ibadet için yaratılmışlığına bir vurgudur. Elbet ibadet deyince insanın aklına ilk önce Namaz sembolleşsede namazın içindeki kıyam rüku ve secde kulluğun özetidir. İnsan secdesinin kabul olmasını istiyorsa şeytana kıyam edip, paraya ve patronlara yaptığı secdesine son vermek zorundadır. Kalbinde kabe dururken futbol topunun küresine veya doların üzerindeki piramite secde edemez insan. Futbol ve Kapitalizm ( ki şimdilerde klüplerin borsaya girmesiyle bu iki sahte tanrı güçlerini birleştirdiler) günümüzün en önemli iki PUTUDUR.

"En büyük fener, cimbom veya beşiktaş" (Yada kanaryayı aslanı kara kartalı yeni kızılderili putu gibi totemleştirenler ve böyle) diyenler asla Müslüman olduklarını iddia edemezler.

Paraya ilah muamelesi yaparkende bu böyledir.

Not: Burada yazdıklarım tamamen kendi görüşlerimdir en doğrusunu Allah bilir. Asla birinden İlhami, Hızır veya başka bir evliyadan 5. boyuttan haber almıyorum. Mehdi falan değilim, böyle bir iddiamda asla yok. Eğer birgün bunu iddia veya ima dahi edecek olursam inanmayın. O vakit sadece kafayı tırlatmışım demektir sizden bana dua etmenizi dilerim o zaman...

Devam edecek...

 

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..