Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

Allah'ın sopası yok!

Allah'ın sopası yok!
 

Geçtiğimiz senelerde Fenerbahçe'nin bu oyuncularına kupa kadrosu derdik. Özellikle Beşiktaş ile oynanmış olaylı Selçuk Dereli yarı final mücadelesi sonrasında altı ısrarla çizilmişti; PAF takımı ile oynanacağı.

Büyüklerimizin zaman zaman kullandığı bir cümle vardır.

"Allahın sopası yok."

Bütün bir yıl oynatmayı akıl etmediği ya da istemediği oyuncularına mahkumdu bugün Aragones. Geçen hafta bütün as oyuncuları boks takımına geçtiği için elde bunlar kalmıştı.

Bu maçta bir kere daha görüldü ki, Güiza futbolcu falan değil. Biz Washington için bir sürü laf ederdik ama Fenerbahçe'nin son iki dönemde transfer ettiği iKezman ile birlikte Güiza'nın tam bir fiyasko olduğunu söyleyebiliyoruz.

Aziz Yıldırım'ı tribünlerde görünce onu orada olmasından ötürü ayakta alkışlamak istedim. Aziz Yıldırım'ın ne büyük Fenerbahçe aşığı olduğunu gösteren çok ciddi bir duruştu bu. Bu maçta Fenerbahçe adına söylenebilecek tek olumlu şey de buydu sanırım.

Yasin... Sarı kart gördüğü pozisyonda hakeme koşuşu, elleri, kollarıyla bir takım imalarda bulunuşu... Sanki geçen hafta Türkiye'de önemli bir şey olmamamış gibi. Kusura bakmasın da; Yasin sen kimsin? Nedir bu hakeme karşı tepkin? Ben anlamadım. Hakeme karşı gösterdiğin agresifliğin birazını profesyonelliğine harcasan başka bir futbolcu olursun. Derdin dünya devi(?) Fiorentina'nın talip olduğu Lugano mu olmak? Bugün gazetelerin haberine inanamadım. Fiorentina'ya dünya devi diye başlık atmışlar. Yolu açık olsun...

Deivid sezonu kapatmış. Ancak ifade edemiyor. Ben tercüman olayım. Deivid'i ülkesine gönderin. Nasıl olsa, Beşiktaş maçında beş maç ceza alacak bir vukuat yapar.

Kaç sezondur Selçuk'un bir şey olacağını bekliyoruz. Bu sene çok büyük bir fırsattı onun için. Üç maç oynadı. Üç gol attı. Bitti. Selçuk bu kadar. Ondan Senna olmasını bekleyenlere duyurulur.

Benim bu sezon dikkatimi çeken bir şey var. Fenerbahçe'nin maç kazanabilen tek bir kadrosu var. O kadrodan biri eksilirse, Fenerbahçe sıradanlaşıyor. İkinci lig düzeyine iniveriyor. Düşünün haftalardır maç kazanamayan bir Ankarasapor bile Fenerbahçe ile moral buluyor. Çok acı bir tablo bu. İşin tuhaf tarafı bütün Ankara takımları Fenerbahçe ile moral buldu bu sene.

Fenerbahçe yönetimi Aragones'le devam edecekmiş. O zaman ben size bir transfer listesi yapayım sayın Aziz Yıldırım.

Ne yapıp edip, Torres'i almalısınız. Xabi Alanso ile Senna'nın orta sahada Aragones'e büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Edu ve Lugano'nun yerine de Chelsea'de top koşturan Terri ve Alex ikilisi alınabilir. Et'o ve Ronaldinho'nun da yedek olarak kadroda bulunmasının iyi olacağını sanıyorum.

Aragones ancak böyle bir kadroyu şampiyon yapar.

Yönetimin istikrar inadının Aragones'e rastlaması da ne kadar ilginç. Mesela bu anlayışı ilk sene Löw ile denemiş olsa ve on yıl koşulsuz Löw'e arka çıkmış olsa belki de Fenerbahçe şimdi dünya deviydi. Anlaşılır gibi değil. Demek ki o koltuktan başka türlü görünüyor. Oturmadan da anlaşılamıyor?

O zaman bir kere daha söylemek de fayda var.

"Allah'ın sopası yok sayın başkanım. İstikrar Fenerbahçe'ye kupayı da kaybettirecek, öyle görünüyor."

Uzay Gökerman

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..