Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Allah Laiklikten Yana mıdır, Değil midir?

Allah Laiklikten Yana mıdır, Değil midir?
 

 

Şimdi bu nasıl sorudur, diyenler çıkacaktır. Hatta La havlevele çekip saymaya başlayanlar bile çıkabilir. Ancak ben günümüzdeki anlaşmazlıkların çok büyük bir bölümünün bu sorunun cevabının inandırıcı bir şekilde verilememesinden, veya kasten verilmemesinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Bu soru için inandırıcı bir cevaptan önce “laiklik” kavramının anlamına bir bakalım.

Genel Anlamı: Laik olma durumu ( din işleriyle dünya işlerini ayıran, dinin dünya , özellikle devlet işlerine karışmasını istemeyen kişi, toplum, devlet.).

Felsefi Anlamı: İman ve inancın yerine, aklın egemenliğini kabul eden bir inançtır.

Hukuki Anlamı: Somut olarak devlet ile dinin birbirine karışmaması olarak ifade edilebilir.

Siyasi Anlamı: Siyasal iktidarın, dinsel kudret ve otoriteden arındırılarak bağımsız hale getirilmesidir.Yada dinin siyasal erk ve yaptırım gücüne sahip olmamasıdır.

Bu tariflerden anladığımıza göre bir ülkede yaşayan insanlar hangi dine, mezhebe sahip olurlarsa olsunlar, kendi inançlarını başkalarına dayatmayacaklar, onları yönlendirmeye uğraşmayacaklar. Tam tersi biribirlerine saygı duyup toplumdaki farklılıkları birer zenginlik olarak göreceklerdir. Böylece herkes kendi dininin veya mezhebinin ibadet kurallarını özgürce yerine getirebilecek.

Allahın laiklikten yana olup olmadığını düşünürken aklımıza geleni sizlerle paylaşayım.

Biliriz ki şeytan nsanların en büyük düşmanıdır. Onlara günah işlettirir. Onları cehennemlik etmek için ne gerekirse yapar.

İşte bu şeytanı da Allah yaratmış ve ona kıyamete kadar özgürlük tanımıştır. Hem de çok sevgili kulları olan insanları doğru yoldan çıkaracağını bilerek. Oysa bazı kerameti kendinden menkul din bezirganları kendi günlük çıkarlarını koruyabilmek adına yandaşı olmayanları lanetlemekte, aforoz etmekte ve hatta araya fitne sokarak yandaşlarını kendi din kardeşlerine bile saldırtabilmektedir.

Oysa Allah hangi dinden veya mezhepten olursa olsun hiçbir kulunun arasında ayrılık yapmaz. Onların önünden şeytanı bile çekmez ki, onlar deneme yanılma veya başka yöntemlerle iyiyi kötüyü anlasınlar, gelişsinler.

Şimdi tekrar düşünelim baştaki soruyu.

İzmir 24,12,1017

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..