Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Allah mesut etsin..

Allah mesut etsin..
 

“Aygün’ün kasasında çıkan 2.5 milyon euro için ‘Kızımın takı parası’ demesi akıllara Erdoğan’ın “Oğlum Burak’ın altınları” ve Özer Çiller’in “Kaynanamın çıkını” demesini getirdi...

Şöyle bir düğün yapıp da iş adamı olma yolunu açamadık kendimize. Ya da çoluk çocuğa aile eşrafına.

Ya bu memlekette fakir yok, düğüne derneğe giderken alabildiğine hediye götürüyorlar, ya da birileri bizi kandırıyor.

Bu kadar abartılı takı niye takılır, bizler yakınlarımıza bir altın, biraz daha uzaklara yarım altın, daha uzaklara çeyrek altın takarken ve düğün dernek sayısı birden fazla olduğunda bu hediyeler için zorluk çekerken, nasıl insanlar var ki 2, 5 milyon Euroluk takı takabiliyorlar toplamda. Bu para yaklaşık 4 milyon Amerikan doları ve 5 milyon YTL’ye eşdeğerdir. Günahları boyunlarına.

Başbakan oğlunun düğününe 10.000 kişi davet etmişti, Cumhurbaşkanı kızının düğününe 6000 kişi onlar için toplanan paranın artık ne boyutlara vardığını siz düşünün.

Çillerin annesinin çıkınından bu paradan daha fazlası çıkmıştı.

Zenginin malı züğürdün çenesini yorsa da, yine de insan bir garip kuşkular taşıyor içinde. Valla günahları boyunlarına. Dindar ve milliyetçi insanlar yalan söylemezler. Sayın Gül takıların bir kısmını bağışlayacaktı ne oldu bilmiyorum.

Bazı düğünlerde ortaya saçılan dolarların haddi hesabı da yok. Bu ülkede yoksulluk ve para çok belirgin şekilde bir arada duruyor. Ve bu durum çok garip oluyor.

Ben ayrıca şuna da kızdım, sayın Aygün yıllarca insanlara Türk parası kullanmasını önermiş, bu konuda TV lerde konuşmalar yapmıştı. Kızının takılarını Euro olarak saklaması ayıp değil mi? Bence ayıp.

Hep söylüyorum, insanın olduğu yerde her şey olur. Karar vermeden önce bir insan hakkında çok düşünün, hatta hiç karar vermeyin, aklınızın söylediğini yapın. Aksi taktirde hayal kırıklıklarınız sizde depresyon yaratır. Aklını kullanan insanın birbirine üstünlüğü yoktur, salaklar insanlara biat ederler. Ve o salakların kandırılması neredeyse vaciptir. Salakların gözyaşları sizleri de salak yapmasın. Aklınız size verilmiş hediyelerden biridir, bunu kullanamıyorsanız, başkasının aklının esiri olursunuz.

Hayatımızın kalitesini aklımızın yetersiz kullanılması da düşürür. İnsanı insana kul eder akılsızlık.

Aklın mürşidi bilimdir, bakınız bilimi mürşit bilen toplulukların yaşam kalitelerine, bakınız aklını bir başka insana teslim eden toplumların yaşam kalitelerine.

Yüreğiniz ve aklınız arasındaki ilişki size doğruyu göstersin.

http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Ayni_yerden_buluyorlar_189668_1&Newsid=189668)

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..