Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Allah Rızası İçin...

Allah Rızası İçin...
 

Yaşadığımız şehrin ana caddelerinde, işlek sokaklarında,büyük iş merkezlerinin yakınında neredeyse adım başı bir dilenciye rastlarız…

Söyledikleri söz hep aynıdır. “Allah Rızası İçin Bir Sadaka”… Böyle dilenirken,bazen polisler ya da zabıtalar tarafından yakalandıkları da olur.

Bir de dilenme kültürü benimsetilmeye çalışılan halk var. Onların da imdadına belediyeler koşmakta. Ne kadar ilginçtir ki belediyelerin, iktidardaki partinin ve dilencilerin ortak özellikleri bulunmakta: büyük bir kesimin yaşamı idame ettirebilecek paraya sahip olması.

Bir dilenci düşünün, büyük bir iş merkezinin hemen yakınında oturmuş, dilenmekte. İş Merkezinden çıkan üst düzey yöneticiler yanından geçerken ya da arabalarına binmeden önce hemen peşinden koşup karşılarına dikilmekte. Karşılarına dikildikleri adamlar hem zengin, hem de söz sahibi, dilenci de zaten bu özelliklerini bildiğinden önlerini kesip özellikle onlardan dilenmekte.

Hani dilencilerin insanı canından bezdiren tutumları vardır, insan kurtulmak için az ya da çok para vermek zorunda kalır. Bu sözünü ettiğimiz dilenci de aynı o tutum içinde, değişik zamanlarda değişik kişilerin önünü keserek “Allah Rızası için AKP’yi Kapatmasınlar” diye dilenmekle ya da anayasa taslağını ABD’ya, Yargı reformunu Avrupa Parlamentosu’na göndererek birtakım dayatmalar yapmakta.

Genelde dilendikleri iki mekan bulunmakta Biri Beyaz Saray, diğeri ise AB Parlamentosu .

Kısaca AKP, işsiz, aç ve yarınsız bıraktığı insanlara umut olarak dilendirme kültürünü gösterirken. Aynı zamanda kendisi de dilenme kültürüne fazla alışmış olmalı ki dış ülkelerden partinin kapatılmaması için medet ummakta.Dilenmek ve küçük düşmek pahasına olsa bile...

Dilenme kültürünü Türkiye’ye zorla kabul ettirmeye çalışan ve kabul eden AKP, aynı zamanda kendilerine bir eleştiri geldiğinde “Dam Üstünde Saksağan” diye küstahça cevap verebilme cesaretini de kendilerinde bulabilmekte.

“Allah Rızası İçin AKP'yi Kapatmasınlar”…

var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www."); document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E")); try { var pageTracker = _gat._getTracker("UA-7006964-1"); pageTracker._trackPageview(); } catch(err) {}

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..