Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

Allianoi girişim gurubu

Bir toplumda tarih bilinççi yâ da güncel deyişle kamuoyu oluşturmada sivil toplum girişimlerinin rolü yadsınamaz. Bu sırf tarih alanında bilinç oluşturmakla sınırlı kalmayacak bir kavram. Nedir bilinç; Bir durum, bir olay karşısında neden karşı veya taraf olduğunuzun ortaya konmasıdır diyebiliriz. Ama bu tavrı da başkaları ile paylaşmayı da bilmelisiniz.

Zaman, zaman duyarız, bir şeyi yapmaya, korumaya çalışırken tam tersi olur. Koruyamaz, yapamaz yıkarız. Bu çevre için böyledir, tarih için böyledir. Bir türlü işin ortasını tutturamaz elimize yüzümüze bulaştırırız. Geçenlerde bir gazete haberi beni bu konuda doğrular nitelikte idi. Yurdumuzda birçok yerde bulunan bir antik şehir ve yapılan kazılardan ve devletin burayı tahripten kurtarmak için yaptığı ihale ve diğer uğraşları anlatıyordu bu haber. Şimdi ne var devlet tarihi kurtarmak için uğraşıyor nankörlük etmenin ne manası var diyebilirsiniz. Ama bazıları ve Allianoi girişim gurubu bu kurtarmaya karşı(En azından bu süreçte). Bu kurtarma çalışmasının bazı sebeplerden tam aksine daha trajik durumları doğurmasından korkuyorlar.

Daha önceki kurtarma olaylarını düşününce pekte haksız sayılmazlar. İşte tam bu sırada yukarda adı yazılı girişim gurubuna bir mektup yazdım. Bizlere bu olayın aslını ilk ağızdan anlatsınlar diye, şimdi onlardan gelecek yanıtı bekliyorum. Eğer yanıt verirlerse yine sizlerle paylaşacağım. İşin aslını belki o zaman anlarız. Ben çok merak ettim doğrusu

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..