Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '20

 
Kategori
Futbol
 

ALMA MAZLUMUN AHINI

Sene 1996 Trabzonspor - Fenerbahçe maçını radyodan dinliyorum,O akşam Trabzonspora şampiyonluk için 1 puan yetiyor,Mucize gibi bir şeye oluyor o atmosferde maçı kazanıyor o sezon şampiyon oluyor,O zaman ki başkanımız Ali Şen takımın yıldızları olan Oğuz Çetin ve Aykut Kocamanı satma kararı alıyor,şampiyonluk sevincimiz kursağımızda kalıyor,Bir sezon sonra Oğuzun oynadığı İstanbulspor ile yaptığımız maçta Ali Şen efendi Bülent Uygunu,Oğuz abisini üzmedi diye kadro dışı bırakıyor.

Yıllar ilerliyor,Aziz Yıldırım dönemi Şampiyonlar liginde çeyrek final oynuyoruz,Şampiyonluğu kıl payı kaçırıyoruz.Aziz başkan o başarılı takımın mimarı Zicoyu kovuyor.

Daumun Fenerbahçe dönemleri başarılar ile dolu ya şampiyon yapmış ya ikinci,Son maçta iki şampiyonluk kaçıran takımın başında da o var,Ödül olarak kovulan gene O..

2010 - 2011 sezonu belki Fenerbahçe tarihi boyunca alınmış en zor şampiyonluk,O şampiyonluğun mimarı o lanet sözde şike sürecinde başkanı hapisteyken çubuklu için dimdik durmuş bir komutanı Aykut Kocamanın ikinci sönemi bu sefer takımın yıldızı Alex ile sorun yaşanıyor, Bugünle bile konuşulan

amatörlükle Alex ile yolar ayrılıyor.O takım Uefada yarı final oynuyor,Çok başarılı oluyor.

Sezon başında bu sefer Aykut Kocaman kovuluyor Aziz yıldırımın kardeşi ile oyuncu pazarlığı yaptığı bahane ediliyor..

O sezon takımın başına Ersun YANAL geçiyor.Tarihimizde en erken şampiyonluklardan birini yaşıyoruz,Bu şampiyonluğun mimarı Ersun YANAL da başarısının karşılığı olarak bir daha ki sezon başı kovuluyor,Gene boşa giden sezonlar..

Bu ke İsmail KARTAL dönemi,takım şampiyonluğa koşarken Trabzon deplasman dönüşü takım otobüsü kurşunlanıyor,Tüm takımın direnci düşüyor,şampiyonluk kaçıyor fatura İsmail hocaya kesiliyor ve yollar ayrılıyor.Gökhan Gönüller,Caner Erkinler küstürülüyor.

Sezona yalva yakar ikna edilen Aykut KOCAMAN ile giriliyor.Herkesin kötü dediği,başarılı olamaz dediği kadro ile şampişyonluğu ve Türkiye kupasını son maçta kaçırıyor.

Bir daha ki sezona bu kez yeni yönetim yeni başkan ile giriliyor,Yeni başkan gelirken arkada hakaret ettiği,kırdığı belki de Fenerbahçenin gelmiş geçmiş en büyük başkanını bırakıyor.

Ali Koç başkan Aykut hocaya çok saygı duyduğunu çok sevdiğini söyleyip aylarca bekletip çalışmak istemediklerini söylüyorlar ve sezona doğru dürüst teknik direktörlük kariyeri olmayan Cocu ile gitiliyor,Yanlış transferler,başarısız hoca yönetimi derken Cocu kovuluyor,Sosyal medyadaki üç,beş bebenin gazı ile ben başkan olduğum sürece bu kapıdan içeri giremez denilen Ersun YANAL tekrar getiriliyor,Takım nerdeyse küme düşmekten dönülüyor.Bu sezon başında ise Volkan DEMİREL zorla emekli ettirilerek gelecek vaad eden ama tecrübesiz olan Altaya kale teslim ediliyor,Bu sezonda inişler çıkışlar ile çöpe atılıyor anlayacağınız.Bu sezon sonu da kesin Ersun YANAL gönderilecek gibi duruyor.Biz diğer yönetimler gibi olmuyacağız diyenler iki sezonda 4 teknik direktör değiştirmiş olacak böylece..

Görüldüğü gibi Fenerbahçenin en büyük problemi yöneticilerinin kibiri..Futbolcularına,Teknik direktörlerine,Eski başkanlarına yaptıkları çirkinlikler,alınan ahlar..

Ali KOÇ yönetimi önce kendi kibirlerini ve bu ah almaları çözmediği sürece başarılı olma şansı yok maalesef Fenerbahçenin..

 

 
Toplam blog
: 24
: 890
Kayıt tarihi
: 25.09.09
 
 

Antalyada ikamet etmekteyim. Koyu bir Fenerbahçe taraftarıyım. Atatürkçü, yurtsever bir kişiliğe ..