Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
603
 

Alman pastası tarifleri

Alman pastası tarifleri
 

Alman pastası tarifleri


MALZEMELER:

Keki için;

2 yumurta
1.5 çay bardak şeker
1 çay bardak süt
3 çay bardak un
1 çay bardak sıvı yağ
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu

Kreması için;

3 su bardak süt
2 yemek kaşık un
1 çay bardak şeker
1 tatlı kaşık hindistan cevizi
1 adet yumurta
1 pk. vanilya
1 yemek kaşık tereyağ

Arası için:

1 adet muz

Üzeri için;

Pudra şekeri

HAZIRLANMASI:

Kekini hazırlamak için yumurta ve şeker iyice çırpalım. Ardından diğer malzemelerde eklenip kek hamuru hazırlanır. Yağlanmış yuvarlak fırın kabına (büyük boy) hamur dökülür ve 170 derecede pişmeye fırına verilir. Bu sırada kreması için vanilya ve tereyağ dışındaki bütün malzemeler tencereye alınıp sürekli karıştırarak ocakta pişirilir. Kaynamaya başladıktan pasta tarifleri sonra vanilya ve tereyağ da eklenip iyice karıştırılır sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Kek piştikten sonra dikkatli bir şekilde kabından çıkarılır.Soğuduktan sonra ortadan ikiye kesilir.Tabanına hazırlanan soğumuş krema sürülür ve muz dilimleri eklenir. Daha sonra kekin üst parçası da üzerine kapatılır.En son iyice soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.Herkesin yaptık alman pastasına Hindistan cevizi ve muz ekleyerek güzel bir lezzet getirdiğimi düşünüyorum, umarım beğenirsiniz afiyetler olsun.

 

http://pratikevyemektarifleri.com/alman-pastasi-tarifleri.html

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 471
Toplam yorum
: 16
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1637
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster