- Kategori
- Yemek - Mutfak
Alman usulü patates salatası
ALMAN USULU PATATES SALATA
Almanya da bulunduğum talebelik yıllarında büyük marketlerin yemek servisi yaptıkları bölümde ucuz olması yanında lezzetli bir uyum sağlayan tavuk çevirme ve yanında patates salatası kombinasyonu en favori yiyeceğim olmuştur.
mutfak kültürü olan herkesin malumu olan patates salatasını bir de benim tarifim üzere tatmak istermisiniz?
Buyurun o zaman.
ALMAN USULU PATATES SALATASI
5/6/2008
MALZEME
4 ad. İri patates
1 fincan süt
1 piyazlık çok ince doğranmış kuru soğan
2 ad. Çok ince doğranmış kabuklu salatalık
½ demet maydanoz
1 yemek kaşığı Tavuk bulyon
2 yemek kaşığı Tereyağı
½ fincan zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı Toz şeker
1 ad limon suyu
2 yemek kaşığı Mayonez
Bir tutam karabiber
HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup, küp, küp doğrayın. Geniş bir teflon tencereye koyun.
Üzerine, toz bulyon, tereyağı, şeker ve sütü ilave ederek kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
Bu arada bir kapta maydanoz hariç diğer malzemeyi harmanladıktan sonra soğuyan patatesleri ekleyerek ezmeden karıştırın.
Servis tabağına alın ve kıyılmış maydanozla süsleyin.
Tüm kızartma ve ızgaralar yanında sunabilirsiniz.
Afiyet olsun.