Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '10

 
Kategori
Siyaset
 

Almanya'da minare yasağı kampanyasında Başbakan Erdoğan baş delil

Almanya'da minare yasağı kampanyasında Başbakan Erdoğan baş delil
 

Alman aşırı milliyetçi partisinin (NPD) minare karşıtı kapmanyasında Başbakan Erdoğan delili


Geçtiğimiz aylarda İsviçre'de bir halk oylamasıyla yasalaşan minare yasağı Almanya'daki aşırı milliyetçilere örnek oldu. İnternet sitesinde ve sokaklarda ve posta kutularına dağıtılan bildirilerde İsviçre'ye teşekkür edildikten sonra konuya Türkiye'nin şimdiki başbakanı Erdoğan 1998'de şunları söyledi denerek Erdoğan'ın hapis yatmasına neden olan şiir ve demokrasi hedefe ulaşmak için kullanılacak bir trendir, zamanı gelince inilir sözlerinin Almanca çevirisi veriliyor.

NPD'nin İnternet sitesinde ise Erdoğan'ın okuduğu şiir Almanca seslendirilerek yazı grafik animasyonlar eşliğinde sunuluyor. Sonuç olarak Almanya'da İslami radikalizmin silahını temsil eden minareler, kışla niteliğinde camiler, miğfer niteliğinde kubbeler ve asker gibi konuşlandırılmış Müslümanlar istemiyoruz deniyor.

Erdoğan, yargılanarak üç ay hapis yatmasına neden olan şiirde"minareler süngü/ kubbeler miğfer/ camiler kışlamız/ müminler asker, " demişti.

Konuyu öncelikle bir haber olarak duyurmak istedim ilgili görüşlerimi ayrı bir blogda yazacağım.

Dileyen habere delil teşkil eden malzemeyi NPD'nin Inernet sitesinde bulabilir. Ben burada adamların tıklanma oranını artırmamak için doğrudan adresi vermiyorum; ancak blog resminde propaganda malzemesinden bir kare görmektesiniz.

 
Toplam blog
: 60
: 1352
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

Arkeolog olarak arkeoloji, Eski Çağ tarihi, günümüzde sit ve çevre sorunları başlıca ilgi alanlar..